Ελλάδα

Πάτρα: Καταγγελία - σοκ για το Πανεπιστήμιο Πατρών - Αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη με σκωληκοειδίτιδα

Αντίδραση σοκ από τον χειρούργο γιατρό που εφημέρευε αλλά την παρέπεμψε σε άλλο νοσοκομείο

Πάτρα: Καταγγελία - σοκ για το Πανεπιστήμιο Πατρών - Αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη με σκωληκοειδίτιδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοκαριστικό περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου καταγγέλλεται ότι γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη, θέτοντας τη ζωή της σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο συγκεκριμένος γιατρός, χειρουργός, αρνήθηκε να δει την ασθενή, όπως κατήγγειλε η νοσηλεύτρια που τη συνόδευε.

Η νοσηλεύτρια που συνόδευε την ανήλικη είπε πως η ασθενής αναγκάστηκε τελικά να φύγει από το νοσοκομείο του Ρίου και να μεταβεί σε άλλο νοσοκομείο, αφού ο εφημερεύων χειρουργός δεν την εξέταζε.

«Ο χειρούργος αρνήθηκε να δει την κόρη μου»
H περιγραφή της μητέρας, για ό,τι πέρασε στο Νοσοκομείο Ρίου συγκλονίζει: «Φτάσαμε, με οξεία κοιλία και 38,1C και με αρνητικό rapid test κορονοϊού. Στις 7:30μ.μ. ο χειρούργος αρνήθηκε να δει την κόρη μου. “Να πάει λέει στους παθολόγους”. Ηταν η τρίτη και τελευταία φορά που έγινε αυτή η παραπομπή».

Οι παθολόγοι παρέπεμψαν τρεις φορές το περιστατικό στον χειρουργό
Σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια, έφτασε μαζί με την κόρη της και την ανήλικη στο ΠΓΝΠ στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, με οξεία κοιλία, πυρετό 38,1 και αρνητικό τεστ κορονοϊού. Οι παθολόγοι παρέπεμψαν τρεις φορές το περιστατικό στον χειρουργό, ο οποίος όμως αρνείτο να την εξετάσει.

Όπως είπε, «ο συγκεκριμένος δεν δεχόταν να δει περιστατικά που δεν τους είχαν πάρει αίματα, Ro θώρακος, u/s κ.λπ. Δηλαδή, έπρεπε οι παθολόγοι να κάνουν τη “λάντζα” και μετά θα μας δεχόταν», μεταφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η γυναίκα πήρε την μικρή και έφυγαν για άλλο νοσοκομείο. Το παιδί χειρουργήθηκε τελικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Είχε σκωληκοειδίτιδα μαζί με μια αιματηρή κύστη στην αριστερή ωοθήκη. Οι γιατροί εκεί τους ενημέρωσαν πως 24 ώρες αργότερα θα είχαν τα χειρότερα.

Το περιστατικό έρχεται λίγο καιρό μετά το σοκαριστικό συμβάν όπου ένας 49χρονος ξεψύχησε στους δρόμους της Πάτρας, γιατί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αρνήθηκαν να τον δεχτούν, καθώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.

TAGS

Δείτε επίσης