Ελλάδα

Φωτιά τη Νέα Πέραμο: Στην κυκλοφορία δόθηκε η Εθνική - Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στα διόδια της Ελευσίνας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Φωτιά τη Νέα Πέραμο: Στην κυκλοφορία δόθηκε η Εθνική - Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Μέγαρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καλύτερη είναι η εικόνα στη δασική πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση, τρία χιλιόμετρα από τα διόδια της Ελευσίνας. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση ενώ πραγματοποιήθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τη μεσαία και αριστερή λωρίδα, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας. Υπενθυμίζεται, ότι η κυκλοφορία είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα».

Το μήνυμα από το 112:

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε παράδρομο στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, στη δυτική πλευρά της Εθνικής Οδού.

Δείτε βίντεο:

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους λόγω βλάβης

Στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά Σαλαμίνας προσθαλασσωθηκε ένα μικρό διθέσιο αεροσκάφος το οποίο είναι μισθωμένο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα τα οποία διασώθηκαν από 2 διαφορετικά ιδιωτικά σκάφη που ήταν στο σημείο, μεταφέροντάς τους στην ξηρά. Είναι καλά στην υγεία τους.

Σημειώνεται πως ασθενοφόρο έφτασε στα Βασιλικά Σαλαμίνας για να παραλάβει τα δύο άτομα.

Φωτιά Νέα Πέραμος

Στην περιοχή έσπευσαν δύο πλοία του Λιμενικού Σώματος.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και ενάεριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα- εκ των οποίων το ένα είναι για εναέριο συντονισμό- και 2 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρέζουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε επίσης