Ελλάδα

Περιστέρι: Συνελήφθη στα Σκόπια ο 22χρονος Πακιστανός σύντροφος της Νικολέτας που δολοφονήθηκε μες στο σπίτι της

Οδηγείται στον εισαγγελέα ως ο βασικός ύποπτος για το άγριο έγκλημα της 17χρονης - Τον πρόδωσε το κινητό της Νικολέτας - Το προφίλ του, η σχέση του με την άτυχη κοπέλα και η «εξαφάνιση» μετά το φονικό

Περιστέρι: Συνελήφθη στα Σκόπια ο 22χρονος Πακιστανός σύντροφος της Νικολέτας που δολοφονήθηκε μες στο σπίτι της
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνελήφθη ο 22χρονος Πακιστανός σύντροφος της 17χρονης Νικολέτας που έπεσε νεκρή από ασφυκτικό θάνατο μέσα στο σπίτι της στο Περιστέρι, μία ακόμη γυναικοκτονία που έχει συγκλονίσει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ο 21χρονος είχε φύγει από την Ελλάδα μαζί με ένα γκρουπ μεταναστών και είχε μεταβεί μέσω Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Μακεδονία. Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. είχε ήδη εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης και μόλις ο 21χρονος εντοπίστηκε στα Σκόπια, συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν βέβαιο ότι είχε σκοπό να φύγει από τη χώρα περνώντας τα βόρεια σύνορα, για αυτό εστάλη μήνυμα και φωτογραφία του σε όλες τις υπηρεσίες αλλά και τις αρχές των γειτονικών χωρών και κυρίως της Βόρειας Μακεδονίας.

Κάποια στιγμή 21χρονος έκλεισε το κινητό του και το σήμα χάθηκε. Είχε πάρει μαζί του όμως το κινητό της 17χρονης Νικολέτας, το οποίο άνοιξε μόλις πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.

Το σήμα της κοπέλας εντοπίστηκε αμέσως και οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν άργησαν να εντοπίσουν και τον κάτοχο του, σε ομάδα παράτυπων μεταναστών και να τον συλλάβουν.

Πλέον ο 22χρονος, που θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος της άγριας δολοφονίας, αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Ανακοινώνοντας τη σύλληψη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε σε ανάρτησή του: «Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».

Η αποκάλυψη της δολοφονίας

Το άγριο έγκλημα με θύμα τη 17χρονη Νικολέτα αποκαλύφθηκε το πρωί της Τρίτης. Η μητέρα και η αδελφή της Νικολέτας ανησύχησαν όταν δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Έτσι πήγαν στην οδό Αραχώβης στο Περιστέρι όπου βρίσκεται το διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν..

Μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα στο κρεβάτι βρήκαν την 17χρονη Νικολέτα νεκρή με το σώμα της να φέρει μώλωπες.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για σκηνικό εγκλήματος και θεώρησαν ότι ο δράστης προέρχεται από το πολύ στενό περιβάλλον της ανήλικης, καθώς στο διαμέρισμα δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης.

Το πρώτο πρόσωπο που θεώρησαν ως ύποπτο και το αναζήτησαν για να καταθέσει ήταν ο 22χρονος σύντροφος της Νικολέτας, ο οποίος διέθετε κλειδιά του διαμερίσματος της οδού Αραχώβης, όπου έμενε η άτυχη Νικολέτα και συχνά έμεναν και μαζί

Εκείνος, ωστόσο, ήταν «άφαντος». Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο νεαρός το βράδυ της Δευτέρας, προφανώς μετά τη διάπραξη της δολοφονίας, μετέβη σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στο διαμέρισμα της Νικολέτας, στο οποίο διέμενε με άλλους ομοεθνείς του, πήρε τα πράγματά του και «εξαφανίστηκε».

Λέγεται πως στους συγκατοίκους του είπε πως θα φύγει από την Ελλάδα.

Έτσι ο δράστης πήρε τη ζωή της Νικολέτας

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση του κ. Γιώργου Ντιλέρνια, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή και όπως αναφέρει στο πιστοποιητικό θανάτου, διαπιστώθηκε «ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου, συνεπεία απόφραξης των εξωτερικών αεροφόρων οδών».

Το άγριο φονικό διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας και τα ευρήματα στο σώμα της άτυχης Νικολέτας έδειξαν ότι η κοπέλα βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Ο δολοφόνος φαίνεται ότι χρησιμοποίησε και τα δύο χέρια του, καθώς και ένα κομμάτι υφάσματος. Δηλαδή, τα χέρια του και το πανάκι ήταν τα φονικά «εργαλεία» έκοψαν το νήμα της ζωής της ανήλικης μέσα στο σπίτι της στο Περιστέρι το βράδυ της Δευτέρας.

Την ώρα του εγκλήματος ο δράστης με το ένα χέρι, το αριστερό φέρεται να της πίεζε τη μύτη και το κεφάλι και μάλιστα, άφησε σημάδια, αμυχές και μικροεκδορές στο πρόσωπό της αριστερά και με το δεξί χέρι του της έκλεισε το στόμα, πιθανότατα χρησιμοποιώντας κάποιο μικρό ύφασμα..

Μάλιστα, στο σώμα της κοπέλας εντοπίστηκαν και διάσπαρτα κάποιες μικροεκχυμώσεις, εύρημα που καταδεικνύει ότι η 17χρονη πάλεψε να ξεφύγει από τα χέρια του δολοφόνου της, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το ανθρωποκυνηγητό και η αντίστροφη μέτρηση πριν παραδοθεί

Οι αρχές μετά την «εξαφάνιση» του 22χρονου τον θεώρησαν ως τον υπ’ αριθμόν ένα ύποπτο για τη δολοφονία της 17χρονης και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων για τον εντοπισμό του, οι αρχές έστειλαν σήμα με τη φωτογραφία και τα στοιχεία του σε όλες τις εξόδους της χώρας, λιμάνια και αεροδρόμια, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη φυγή του.’

Αργότερα διέρρευσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός Πακιστανός διαισθανόμενος ότι ο κλοιός των αρχών σφίγγει γύρω του άρχισε να στρώνει τον δρόμο για να παραδοθεί στις αρχές.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ομοεθνείς από το περιβάλλον του, ήρθαν σε επαφή με γνωστό ποινικολόγο των Αθηνών, προκειμένου ο 22χρονος να παραδοθεί στις διωκτικές αρχές.

Θεωρούσε τη Νικολέτα «κτήμα» του - Το προφίλ του 22χρονου και το αιματηρό επεισόδιο τα Χριστούγεννα

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία σχετικά με το προφίλ του 22χρονου Πακιστανού έρχονται στο προσκήνιο, ανάμεσα σε αυτά και η εμπλοκή του σε ένα αιματηρό επεισόδιο την περίοδο των Χριστουγέννων, με τη 17χρονη μάλιστα να τον στηρίζει ενώπιον των Αρχών.

Ειδικότερα, είχε σημειωθεί συμπλοκή έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μπουρνάζι, κατά την οποία είχε τραυματιστεί ο νεαρός άνδρας. Σε κλήση από τις Αρχές, η 17χρονη Νικολέτα είχε καταθέσει τότε υπέρ του συντρόφου της.

Τους δέκα μήνες όπου η άτυχη κοπέλα διατηρούσε δεσμό με τον νεαρό, οι τσακωμοί μεταξύ του ζευγαριού ήταν συχνοί και έντονοι. Αυτός φαίνεται πως ήταν ο λόγος για την απόφαση της 17χρονης να τερματίσει τη σχέση της με τον καταζητούμενο. Όπως αναφέρουν κύκλοι από το περιβάλλον τους, ο ίδιος τη ζήλευε παθολογικά και τη θεωρούσε «κτήμα» του.

Μάλιστα, από την ανάσυρση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της 17χρονης Νικολέτας προκύπτει ότι η ανήλικη είχε δεχθεί τις τελευταίες ημέρες και την ημέρα της δολοφονίας μπαράζ απειλητικών μηνυμάτων από τον 21χρονο.

Η ανήλικη ήθελε να χωρίσουν και του ζήτησε μάλιστα να της επιστρέψει τα κλειδιά του σπιτιού της. Εκείνος δεν το δεχόταν και φαίνεται να έγινε απειλητικός και επιθετικός εναντίον της, αρνούμενος να διακόψει τη σχέση και να της παραδώσει τα κλειδιά.

Ίδιες είναι οι αναφορές συγγενικών και φιλικών προσώπων της 17χρονης, που καταθέτουν τις εντάσεις και διαφωνίες των τελευταίων ημερών ανάμεσά τους. Καταθέτουν επίσης πως η ζήλεια του φερόμενου δράστη, που θεωρούσε «κτήμα» του το άτυχο κορίτσι, και η επιθυμία της 17χρονης να διακόψουν τη σχέση τους και να φύγει από το σπίτι τους, αποτελούσαν τις αφορμές για συχνούς άγριους τσακωμούς και καυγάδες, που εντείνονταν καθημερινά.

«Μου σκότωσε το παιδί, μου πήρε την ψυχή»

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει η μητέρα της 17χρονης. Μιλώντας για την τραγική απώλεια της κόρης της, υποστήριξε ότι το κορίτσι δέχονταν απειλές από τον Πακιστανό σύντροφο της και αποκάλυψε ότι πριν από λίγες μέρες του ζήτησε να χωρίσουν.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha η μητέρα της Νικολέττας ανέφερε ότι «δεν καβγαδίζανε» και πρόσθεσε ότι «ήταν καλά, αλλά το τελευταίο διάστημα ήθελε να χωρίσει. Δεν ήθελε άλλο».

Συνεχίζοντας, δεν έκρυψε την οργή της τονίζοντας: «Θέλω μόνο να βρουν αυτό το καθίκι. Μου σκότωσε το παιδί μου και μου πήρε την ψυχή. Ζητάω μόνο δικαίωση».

Δείτε επίσης