Ελλάδα

Παγιδευμένη χειροβομβίδα εξερράγη σε αυτοκίνητο 69χρονου που γλίτωσε από θαύμα

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο όχημά του και σε ένα ακόμη σταθμευμένο αυτοκίνητο - Στο παρελθόν το θύμα είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση

Παγιδευμένη χειροβομβίδα εξερράγη σε αυτοκίνητο 69χρονου που γλίτωσε από θαύμα
Αρθρογράφος: Κώστας Μαρίνος
Από Κώστας Μαρίνος

Με χειροβομβίδα παγίδεψε άγνωστος το αυτοκίνητο 69χρονου στα Δυτικά Προάστια, και από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο όχημα ενώ ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr, η έκρηξη σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην οδό Μητρομάρα στο Μενίδι. Το θύμα όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του, το έθεσε σε λειτουργία και όταν έκανε όπισθεν, εξερράγη η χειροβομβίδα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο όχημά του και σε ένα ακόμη σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο 69χρονος ενημέρωσε την αστυνομία και στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του Τ. Ε. Ε. Μ.

Όπως διαπίστωσαν οι πυροτεχνουργοί, ο δράστης είχε τοποθετήσει την χειροβομβίδα μέσα σε μεταλλικό κουτί, τράβηξε την περόνη, και την τοποθέτησε στον πίσω τροχό. Όταν ο ηλικιωμένος έκανε όπισθεν πάτησε την χειροβομβίδα και σημειώθηκε η έκρηξη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 69χρονος κατέθεσε πως και στο παρελθόν είχε δεχτεί παρόμοια επίθεση, αλλά δεν προσδιόρισε με σαφήνεια το λόγο της επίθεσης. Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Δείτε επίσης