Ελλάδα

Εν αναμονή των ιατροδικαστικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου του 3χρονου κοριτσιού - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκεφαλίτιδας

Φως στα αίτια του θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού αναμένεται να δοθεί από τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής

Εν αναμονή των ιατροδικαστικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου του 3χρονου κοριτσιού - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκεφαλίτιδας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το κοριτσάκι κατέληξε το απόγευμα της Παρασκευής στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έπειτα από θετική διάγνωση στον κορωνοϊό.

Για την ώρα δεν υπάρχει σαφής αιτία θανάτου, γι' αυτό και αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής προκειμένου να προσδιοριστεί ο λόγος που το τριών ετών παιδί έχασε τη ζωή του.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εκτιμάται ότι η εγκεφαλίτιδα προκάλεσε τα επεισόδια που οδήγησαν το παιδί στον θάνατο. Το κοριτσάκι είχε τρεις μέρες υψηλό πυρετό, αλλά τα τεστ που έκανε για τον κορωνοϊό ήταν αρνητικά. Τελικά, την τρίτη μέρα βγήκε θετικό στην COVID-19.

Οι γιατροί διασωλήνωσαν το 3χρονο κορίτσι, αλλά δεν τα κατάφερε
Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του με ιδιωτικό όχημα στο Θριάσιο νοσοκομείο το μεσημέρι της Πέμπτης χωρίς τις αισθήσεις του και με υψηλό πυρετό. Το 3χρονο κορίτσι υπέστη ανακοπή, με τους γιατρούς του νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής να δίνουν μεγάλη μάχη, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Μόλις άρχισε να αναπνέει διασωλήνωσαν ξανά τη μικρή, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία» και από εκεί διακομίσθηκε στη ΜΕΘ-Covid του «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί υπέστη ανακοπές και εγκεφαλικό οίδημα και δυστυχώς κατέληξε.

Δείτε επίσης