Ελλάδα

Κρήτη: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης επιχειρηματίας στο Ηράκλειο - Έχασε 12.000 ευρώ

Με ένα τηλεφώνημα, ένα λινκ και ένα κλικ στον υπολογιστή, ο απατεώνας άδειασε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς

Κρήτη: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης επιχειρηματίας στο Ηράκλειο - Έχασε 12.000 ευρώ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το φαινόμενο της ηλεκτρονικής απάτης έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και σχεδόν καθημερινά οι διωκτικές αρχές καταγράφουν νέες καταγγελίες πολιτών και κυρίως επιχειρηματιών, που δείχνουν ευπιστία σε επιτήδειους και στη συνέχεια βλέπουν να χάνουν χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με ένα τηλεφώνημα και με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το Σάββατο το μεσημέρι στη μακρά λίστα των εξαπατημένων προστέθηκε ένας 59χρονος επιχειρηματίας, που διατηρεί στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

Όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας στους αστυνομικούς δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος εμφανίστηκε ως πελάτης και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να ενοικιάσει αυτοκίνητο.

Ο άγνωστος άνδρας για την πληρωμή της προκαταβολής έστειλε υπερσύνδεσμο (λινκ) στον επιχειρηματία, από τον οποίο ζήτησε στη συνέχεια τον κωδικό επιβεβαίωσης που του εστάλη από την τράπεζα στο κινητό του.

Ανυποψίαστος ο επιχειρηματίας ακολούθησε τα βήματα που του υπέδειξε ο άγνωστος και είδε από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του να εξαφανίζουνε με πέντε διαφορετικές συναλλαγές συνολικά 12.000 ευρώ

Ο επιχειρηματίας ελπίζει πλέον ότι οι αστυνομικοί θα καταφέρουν να εντοπίσουν τα ίχνη του δράστη και θα οδηγηθούν στη σύλληψή του.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολίτες του νησιού σχεδόν καθημερινά πέφτουν θύματα απατεώνων που με ανάλογα ή και τα ίδια προσχήματα καταφέρνουν μέσω υπερσυνδέσμων να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για το λόγο αυτό οι αστυνομικές αρχές ζητούν από τους πολίτες να δείχνουν πολύ μεγάλη προσοχή και να ελέγχουν τους υπερσυνδέσμους και το αξιόπιστο των συναλλαγών πριν προβούν σε αυτές, αλλά και να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά στην Αστυνομία.

Δείτε επίσης