Ελλάδα

Ηλεκτρονική απάτη στη Χαλκιδική: Του έταξαν επίδομα και του άρπαξαν 9.100 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του

Ο ένας από τους δράστες παριστάνοντας τον λογιστή κατάφερε να υποκλέψει τα τραπεζικά του στοιχεία

 Ηλεκτρονική απάτη στη Χαλκιδική: Του έταξαν επίδομα και του άρπαξαν 9.100 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πληθαίνουν τα κρούσματα απάτης με θύματα ανυποψίαστους πολίτες που πέφτουν στα δίχτυα επιτήδειων. Σχεδόν καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης με τους δράστες να αδειάζουν με λίγα κλικ τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Αυτή τη φορά επιτήδειοι....χτύπησαν στην περιοχή της Χαλκιδικής, όπου οι αρχές σχημάτισαν δικογραφίες για απάτη σε βάρος τριών ατόμων, τα οποία τεχνηέντως αποσπούσαν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2022, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το θύμα ο ένας παρουσιάστηκε ως λογιστής και με το πρόσχημα καταβολής επιδόματος, υπέκλεψαν από τον παθόντα τα τραπεζικά στοιχεία του. Έτσι,οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν από τραπεικό λογαριασμό χρηματικό ποσό 9.100 ευρώ.

Eπίσης, από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, με το πρόσχημα ενοικίασης οικίας, που διέθετε μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την 1 και 2 Αυγούστου 2022, απέσπασε τμηματικά από ημεδαπό, χρηματικό ποσό 640 ευρώ, δήθεν για τη σύναψη συμβολαίου ενοικίασης.

Δείτε επίσης