Ελλάδα

Δολοφονία στο Περιστέρι: Σκότωσα τη Νικολέτα γιατί μίλησε άσχημα για το κοράνι,υποστηρίζει τώρα ο κατηγορούμενος

Ο νεαρός Πακιστανός προβάλει θρησκευτικό κίνητρο για το ειδεχθές έγκλημά του

Δολοφονία στο Περιστέρι: Σκότωσα τη Νικολέτα γιατί μίλησε άσχημα για το κοράνι,υποστηρίζει τώρα ο κατηγορούμενος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο νεαρός Πακιστανός που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι επικαλείται θρησκευτικό κίνητρο για να δικαιολογήσει το ειδεχθές έγκλημά του.

Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι σκότωσε την ανήλικη με την οποία είχε δεσμό γιατί εκείνη πρόσβαλε το κοράνι και δεν μπορούσε να την ακούει.

Ο κατηγορούμενος, που προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό για να γλιτώσει την ποινική τιμωρία για τον βίαιο τρόπο που έκοψε το νήμα της ζωής της 17χρονης ισχυρίζεται ότι επειδή η Νικολέτα μίλησε άσχημα για το κοράνι της έκλεισε το στόμα για να μην μπορει να μιλήσει.

Τη στιγμή που η ανήλικη άφησε την τελευταία της πνοή, εκείνος, υποστηρίζει τώρα πως νόμιζε ότι η κοπέλα λιποθύμησε και για το λόγο αυτό της έριξε νερό για να συνέλθει.

Σήμερα Τρίτη ο νεαρός Πακιστανός, οδηγήθηκε στην 25η τακτική ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί, ωστόσο ο συνήγορός του παραιτήθηκε

Η ανακρίτρια θα του διορίσει συνήγορο από τον ειδικό κατάλογο καθώς ο κατηγορούμενος, επειδή έχει συλληφθεί με ένταλμα, πρέπει να απολογηθεί το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

;Όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι με βάση την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του φερόμενου ως δράστη,που υπογράφηκε από τον εισαγγελέα το Σάββατο το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να έχει απολογηθεί έως και αύριο για την ανθρωποκτονία, καθώς λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για την απολογία του.

Με βάση αυτό το δεδομένο προς το παρόν είναι άγνωστο αν η ανακρίτρια,, αφού ορίσει αυτεπάγγελτα συνήγορο, θα ορίσει την απολογία για αύριο ή αν θα προτιμήσει η όλη διαδικασία να ξεκινήσει αργότερα σήμερα, αφού ενημερωθεί ο νέος συνήγορος για την δικογραφία.

Είχε απορριφθεί το αίτημα ασύλου

Νωρίτερα πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνιζαν ότι ο Πακιστανός δολοφόνος της 17χρονης έχει καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί.

Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή κατά της απόρριψης, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο

Παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας από τον πατέρα.

Στο μεταξύ, στη δικαστική λειτουργό που ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση της Νικολέτας, προσήλθε και δήλωσε εκ μέρους του πατέρα της 17χρονης παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) ο συνήγορός του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο που προσάπτεται στον Πακιστανό είναι βαρύ και καταγράφονται σε αυτό όχι μόνο οι άγριες συνθήκες θανάτου του θύματος αλλά και κρίσιμα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί για τον χρόνο πριν και τον χρόνο μετά το έγκλημα σε βάρος της ανήλικης.

Οι τέσσερις ταυτότητες

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο νεαρός Πακιστανός κυκλοφορούσε με τέσσερις ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Π MEGA, ο δολοφόνος της ανήλικης είχε στην κατοχή του τέσσερις ταυτότητες με διαφοροποιήσεις τόσο στο όνομα του ιδίου όσο και των γονέων του, καθώς και στην ημερομηνία γέννησης, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο μέχρι στιγμής να προσδιοριστεί η πραγματική του ηλικία.

Συγκεκριμένα στην πρώτη ταυτότητα δηλώθηκε με το όνομα Munasif Ashan, με ημερομηνία γέννησης τις 23/7/2001.

Στη δεύτερη ταυτότητα τα στοιχεία του διαφέρουν και εμφανίζεται με το όνομα Hasan Hasan και ημερομηνία γέννησης 1/1/1999.

Στην τρίτη ταυτότητα έχει ξανά το όνομα Munasif Ashan, αλλά με ημερομηνία γέννησης την 1/1/2001.

Στην τέταρτη ταυτότητα ο νεαρός Πακιστανός έχει και πάλι το ονοματεπώνυμο Munasif Ashan και ημερομηνία γέννησης 1/1/2001, αλλά αλλάζει μόνο το μητρώνυμο σε Shamin Akhtar.
Δείτε επίσης