Ελλάδα

Τραγωδία στα Σύβοτα: Σοκ από την περιγραφή του δυστυχήματος που στέρησε τη ζωή από την δασκάλα

Οι τελευταίες στιγμές της άτυχης δασκάλας ήταν εφιαλτικές - Ο γιος της γυναίκας μιλά για «κακές συνθήκες»

Τραγωδία στα Σύβοτα: Σοκ από την περιγραφή του δυστυχήματος που στέρησε τη ζωή από την δασκάλα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έρευνα διενεργείται για τις συνθήκες θανάτου της 62χρονης δασκάλας στα Σύβοτα, όταν δυνατό μπουρίνι έκοψε τον ιμάντα από το θαλάσσιο αλεξίπτωτό της.
Ο σύντροφος της ο οποίος βρισκόταν μπροστά την ώρα του δυστυχήματος περιέγραψε στο Star όσα δραματικά είδε.

«Είδα να έρχεται το σύννεφο, η αντάρα ερχότανε και του λέω του υπευθύνου "κοίταξε γύρνα δες έρχεται ! Έρχεται του λέω να γυρίσουμε πίσω. Μου λέει, "μη φοβάσαι μου λέει δεν είναι τίποτα" και σε ένα λεπτό μέσα αναποδογύρισαν τα πάντα στη ζωή όλων μας και πρώτα από όλα έχασε η Τζένη τη ζωή της πολύ τραγικά γιατί προσπάθησε να την κατεβάσει ο άνθρωπος. Την κατέβασε μέχρι περίπου δυο μετρά κοντά στη θάλασσα για να την τραβήξει αλλά έσπασε το σκοινί δεν ξέρω έσπασε, λύθηκε, δε μπόρεσα να καταλάβω και την πήρε με ιλιγγιώδη ταχύτητα την πηρέ την πήγε προς Ιταλία μεριά. Αυτό ήταν. Δε μπορώ να σας πω άλλα γιατί δε μπορώ να θυμάμαι αυτή την εικόνα" ανέφερε.

Κατά πως φαίνεται, εξαιτίας του μπουρινιού κόπηκε ο ιμάντας και αχρήστευσε το αλεξίπτωτο. Έτσι οι ριπές χτυπήσαν τη γυναίκα στα μανιασμένα κύματα τα οποία από τέτοιο ύψος ήταν σα βράχια. "Ήταν υπόθεση δεκατεσσάρων-δεκαπέντε δευτερολέπτων για να τελειώσει. Παιδεύτηκε πάρα πολύ από τα χτυπήματα πάνω στα κύματα με την ταχύτητα που έφευγε" είπε ο σύντροφός της.

Οι δυο γιοι της άτυχης γυναίκας, οι οποίοι είναι γιατροί στο επάγγελμα περιμένουν να πάρουν στα χεριά τους το πόρισμα του ιατροδικαστή. Ο γιος της 62χρονης είπε πως "ήταν ξεκάθαρα θέμα πολύ κακών συνθήκων κάτω από τις οποίες έγινε αυτό που έγινε. Οι αξιώσεις δεν έχουν να κάνουν με οποιοδήποτε συμφέρον έχουν να κάνουν με την αποτροπή παρομοίων περιστατικών στο μέλλον. Υπήρχε πρόβλεψη για μπουρίνι. Από εκεί και πέρα θα ερευνηθούν τα υπόλοιπα προσεχώς από τις λιμενικές αρχές."

Ο δικηγόρος του χειριστή σημείωσε πως "ήταν νόμιμη η κίνηση του σκάφους. Μιλάμε για πρόβλεψη που αφορούσε καιρικά φαινόμενα 3 έως 5 μποφόρ, τα οποία δεν είναι απαγορευτικά για τη διενέργεια οποιουδήποτε θαλάσσιου σπορ."

Δείτε επίσης