Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Γνώριζε ότι διέπραττε δολοφονία» - Σε δίκη ο γυναικοκτόνος της Πολίχνης

Μάταιη μάχη για να σώσει τη ζωή της έδωσε η 48χρονη γυναίκα που δέχτηκε απανωτές μαχαιριές από το σύζυγό της, ένα βράδυ του περασμένου Νοεμβρίου, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: «Γνώριζε ότι διέπραττε δολοφονία» - Σε δίκη ο γυναικοκτόνος της Πολίχνης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, λίγες ώρες πριν το έγκλημα, είχε επιδείξει το φονικό μαχαίρι στον 20χρονο γιό τους, χωρίς να του πει τι σκόπευε να κάνει.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, αναγράφονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που παρουσιάζει το GRTimes.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και της «παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας». Η δίκη του έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι: Ο κατηγορούμενος ο οποίος διέμενε με τη σύζυγο του και τον γιο τους σε διαμέρισμα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, είναι χρόνιος ψυχωσικός ασθενής καθώς το 2001 διαγνώστηκε με σχιζοφρενική διαταραχή. Μετά τη συστηματική παρακολούθηση από ψυχίατρο και τη συστηματική λήψη φαρμακευτικής αγωγής η πορεία της νόσου ήταν ιδιαίτερα καλή. Τέλη του 2020 και τον Μάιο του 2021, δύο φορές, νοσηλεύτηκε ακούσια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Σταυρούπολης. Από τον Οκτώβριο του 2021 η κατάσταση της υγείας του υποτροπίασε λόγω μη σωστής τήρησης της φαρμακευτικής αγωγής ενώ ανέπτυξε την ψευδαίσθηση ότι η γυναίκα του τον απατούσε.

Ακόμη, στο βούλευμα αναγράφονται τα παρακάτω: Το μεσημέρι της 26ης Νοεμβρίου 2021 ενώ ο κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί με την οικογένεια του στο σαλόνι της οικίας τους, επέδειξε χωρίς λόγο στον γιο του ένα μαχαίρι κυνηγετικού τύπου, συνολικού μήκους 24 εκατοστών. Του είπε ότι το αγόρασε, προ ετών, από το Βαρδάρη.

Στις 8 μ.μ. της ίδιας ημέρας με το ίδιο μαχαίρι επιτέθηκε στη σύζυγό του και την έπληξε επανειλημμένα στο σώμα. Η γυναίκα έφερε και αμυντικά τραύματα στα χέρια ενώ πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία . Στη συνέχεια, ο σύζυγος αφού πλύθηκε από τα αίματα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, στην πλατεία Αριστοτέλους, και ανέφερε σε αστυνομικούς ότι λίγο νωρίτερα, ευρισκόμενος σε κατάσταση «αμόκ» σκότωσε τη σύζυγό του με μαχαίρι γιατί τον απατούσε και γιατί τον είχε κλείσει σε ψυχιατρείο. Απολογούμενος ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι έκανε λόγω της ψυχικής διαταραχής.

«Από τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες προέκυψε ότι η πράξη του κατηγορούμενου σχετίζεται με την ύπαρξη παραληρητικών ιδεών ζηλοτυπικού τύπου ωστόσο είχε πλήρη επίγνωση ότι διέπραττε δολοφονία και συγκεκριμένα της συζύγου του. Ο δράστης τέλεσε το έγκλημα βάσει οργανωμένου σχεδίου και όχι ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε αιφνίδιας και απότομης υπερδιέγερσης κάποιους συναισθήματος, συνεπεία της σχιζοφρενικής διαταραχής από την οποία πάσχει» σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Δείτε επίσης