Ελλάδα

Παρακολουθήσεις: Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ξεκινά την έρευνα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων - Ποιοι μάρτυρες κλήθηκαν

Η έρευνα ξεκινά με τις καταθέσεις των δημοσιογράφων Τάσου Τέλλογλου αύριο Πέμπτη και Θανάση Κουκάκη στις 16 Αυγούστου. Υπό διερεύνηση και αναφορά για παρακολούθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018

Παρακολουθήσεις:  Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ξεκινά την έρευνα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων - Ποιοι μάρτυρες κλήθηκαν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με τις καταθέσεις των δημοσιογράφων, Τάσου Τέλλογλου και Θανάση Κουκάκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισόδωρος Ντογιάκος ξεκινά την έρευνα που διεξάγει για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών και εγγράφων από την ΕΥΠ περί υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες για αύριο Πέμπτη έχει κληθεί να καταθέσει ο Τάσος Τέλλογλου, ενώ για τις 16 Αυγούστου έχει κληθεί ο Θανάσης Κουκάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα (ποινική προκαταρκτική εξέταση) που διεξάγει ο ίδιος ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός δεν έχει να κάνει με την ουσία της υπόθεσης των παρακολουθήσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη,- καθώς για τις περιπτώσεις αυτές διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, αλλά με τη διαρροή εγγράφων και πληροφοριών απόρρητων, που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Στο «στόχαστρο» της έρευνας του κ. Ντογιάκου βρίσκονται πρόσωπα που σχετίζονται με την ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ

Που επικεντρώνεται η έρευνα του κ. Ντογιάκου

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι η ποινική προκαταρκτική εξέταση που επέλεξε να διενεργήσει προσωπικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος έχει ως επίκεντρό της πληροφορίες και κυρίως έγγραφα που διέρρευσαν και αφορούν «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας»

Τα υπό διερεύνηση αδικήματα έχουν να κάνουν με τυχόν παραβάσεις του απορρήτου από εντεταλμένα πρόσωπα είτε της κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή άλλα που ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε η διαρροή εγγράφων σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ και όχι την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Η κλήση του Τάσου Τέλλογλου

Σε αυτό το πλαίσιο στη διερεύνηση της όλης υπόθεση περιλαμβάνεται και η τυχόν παρακολούθηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτσάκη το 2018, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή σχετική αναφορά στο Twitter του δημοσιογράφου, Τάσου Τέλλογλου, ο οποίος διενήργησε δημοσιογραφική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τέλλογλου σε ένα από τα tweet του έγραφε: «Ο Iδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες»

Έτσι, ο κ. Ντογιάκος καλεί αύριο Πέμπτη τον δημοσιογράφο, προκειμένου με την ιδιότητα του μάρτυρα να ερωτηθεί και να απαντήσει για την επίμαχη ανάρτηση, καθώς εμφανίζεται παρακολουθούμενος και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δείτε επίσης