Ελλάδα

Κρήτη: Στη φυλακή ο 33χρονος που κατηγορείται για βιασμό στα Ανώγεια: - Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Ύβρεις αντάλλαξαν αλληλέγγυοι με τους συγγενείς και φίλους του κατηγορούμενου

Κρήτη:  Στη φυλακή ο 33χρονος που κατηγορείται για βιασμό στα Ανώγεια: - Ένταση έξω από τα δικαστήρια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του την Τετάρτη, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και αρμόδιου εισαγγελέα Ρεθύμνου ο 33χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα και κατηγορείται ότι βίασε μια 32χρονη γυναίκα στα Ανώγεια τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μετά την απόφαση περί προφυλάκισης ο 33χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ποιο κατάστημα κράτησης θα μεταφερθεί.

Η διαδικασία της ανάκρισης ήταν πολύωρη, αφού ξεκίνησε στις 10:45 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 19:00 το απόγευμα.

Ένταση και ύβρεις έξω από τα δικαστήρια

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου βρίσκονταν από το πρωί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του φερόμενου ως δράστη, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι ο 33χρονος είναι αθώος και ότι αυτό θα αποδειχτεί και στο δικαστήριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Επίσης, έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, μέλη συλλογικοτήτων από όλη την Κρήτη, οι οποίοι με πανό και συνθήματα ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του φερόμενου ως δράστη του βιασμού.

Μάλιστα, δεν έλειψαν οι εντάσεις και η ανταλλαγή ύβρεων μεταξύ των συγκεντρωμένων αλληλέγγυων και της πλευράς των συγγενών και υποστηρικτών του 33χρονου.

Ο κατηγορούμενος ζητά κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με την καταγγέλλουσα

Η δικηγόρος του 33χρονου, Θεονύμφη Μπέρκη, δήλωσε ότι η πραγματογνωμοσύνη κάνει λόγο για «πιθανότητα βιασμού» και μίλησε για «αόριστη» καταγγελία.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι κατατέθηκε αίτημα κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του φερόμενου ως δράστη και του θύματος, ενώ αναμένονται, όπως είπε, περισσότερα εργαστηριακά ευρήματα και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στο νοσοκομείο.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ1

Δείτε επίσης