Ελλάδα

Τα αιτήματα του Θανάση Κουκάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,Ισίδωρο Ντογιάκο

Ο δημοσιογράφος καταθέτει ενώπιον του κ. Ντογιάκου στις 16 Αυγούστου στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελλόμενες διαρροές απόρρητων εγγράφων

Τα αιτήματα του Θανάση Κουκάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,Ισίδωρο Ντογιάκο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το κατώφλι του Εισαγγελεά του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, αναμένεται να διαβεί στις 16 Αυγούστου ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, προκειμένου να καταθέσει στο πλασιο της έρευνας που διενεργεί προσωπικά ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός για διαρροές πληροφοριών και κυρίως εγγράφων που είναι απόρρητα και άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική διερεύνηση αφορά πληροφοριες και έγγραφα που έ αφορούν τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας

Ο δημοσιογράφος, ενόψει της κατάθεσής του, με ανάρτησή του ζητά μαζί με το δικηγόρο του Ζαχαρία Κεσσέ από τον κ. Ντογιάκο να λάβει μέριμνα και να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών.

Αναλυτικότερα στην ανάρτησή του αναφέρει πως «θεωρούμε ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να μεριμνήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση για τα εξής:

1.Να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μου προκειμένου να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθηση μου και με ποια αιτιολογία.
2.Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης μου, την ίδια ημέρα που αιτήθηκα στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθούμαι (12/8/2020).
3.Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών μου και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου.
4.Να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειώνIntellexaκαι Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει.
5.Να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχω ήδη γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται τοPredator.
6.Να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel (και όχι τους διαχειριστές, τους λογιστές και τους δικηγόρους τους) και να ζητήσει εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων.
7.Να διερευνήσει ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθώ από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών μου.

Δείτε επίσης