Ελλάδα

Φωτιές: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Θάσο – Υπό μερικό έλεγχο στον Κορυδαλλό - Δείτε εικόνες

Για την πυρκαγιά στη Θάσο οι αρχές θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο τρίωρο για την εξέλιξή της

Φωτιές: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Θάσο – Υπό μερικό έλεγχο στον Κορυδαλλό - Δείτε εικόνες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο και μέχρι στιγμής καίει δασική και θαμνώδη έκταση μέσα σε δύσβατη περιοχή, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα οι αρχές χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο τρίωρο αναφορικά με την εξέλιξή της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο grtimes.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, «πρέπει μέχρι να πέσει ο ήλιος να ταπεινώσουμε την εστία της φωτιάς. Να καταφέρουμε να τη θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο πριν πέσει το φως και σταματήσουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα».

Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, «οι άνεμοι αυτή την ώρα στην περιοχή είναι χαμηλής έντασης καθώς δεν ξεπερνούν τα 2 με 3 μποφόρ», ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχει «ριχτεί και ο στρατός, με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται στην περιοχή».

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ξεκαθάρισε ότι «κατοικημένες περιοχές δεν κινδυνεύουν» πρόσθεσε ωστόσο ότι «έντονο προβληματισμό προκαλούν οι πυκνοί καπνοί που αναβλύζουν από το δάσος, αιτία για την οποία αποφασίστηκε νωρίτερα η προληπτική εκκένωση του οικισμού των Κοινύρων μέσω του 112».

Ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη Θάσο, σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά

Νεότερη ανακοίνωση της Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει πως αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο νησί συνολικά 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μετέβησαν στο νησί από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Ήδη, στη Θάσο βρίσκονται 30 πυροσβέστες από την Αττική που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ αναμένονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 29 πυροσβέστες με ένα όχημα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και από την Περιφέρεια Ηπείρου 26 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν περιοδικά οχτώ αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, σημαντική είναι η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ με δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου, όπως επίσης η συνδρομή πολλών εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες, μηχανήματα έργου του δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Το πρωί της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν οι κάτοικοι της περιοχής Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια.

ΘΑΣΟΣ_ΦΩΤΙΑ1

ΘΑΣΟΣ_ΦΩΤΙΑ2

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Κορυδαλλό

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα Πέμπτη σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στον Κορυδαλλό κοντά στο όρος Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα πλησίον της οδού Σταθοπούλου.

Στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Δείτε βίντεο του grtimes.gr από τη φωτιά στο νησί της Θάσου

Δείτε επίσης