Ελλάδα

Κιλκίς: Ζει ανάμεσα σε φίδια και αρουραίους

Καταγγελία συνταξιούχου για συγχωριανό του: «Ζει μόνος και εγκαταλελειμμένος, σ’ ένα σπίτι “τρώγλη”, πρέπει να βοηθηθεί»

Κιλκίς: Ζει ανάμεσα σε φίδια και αρουραίους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο κ. Βαγγέλης είναι ένας συνταξιούχος υπάλληλος που τα τελευταία χρόνια ζει στο χωριό Ειρηνικό του Κιλκίς.

Η ευαισθησία του, για το δράμα που βιώνει ένας γείτονάς του τον οδήγησε στην απόφαση να πάρει ο ίδιος πρωτοβουλία και να τον βοηθήσει να βγει από τον παρατεταμένο εφιάλτη που βιώνει καθημερινά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, όντας μόνος και εγκαταλελειμμένος σε ένα σπίτι “τρώγλη”, αδύναμος να διαχειριστεί το παραμικρό και θέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο από ακαθαρσίες που έχουν κυριολεκτικά «πνίξει» το σπίτι αυτό.

“Είναι μια δραματική περίπτωση. Αποφάσισα να μιλήσω για να βγει αυτή η τρομακτική, απάνθρωπη, σκληρή πραγματικότητα και να παρέμβει επιτέλους η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς και να δώσουν μια σανίδα σωτηρίας γι’ αυτό τον άνθρωπο.

Είναι κλεισμένος εδώ και δεκαπέντε χρόνια σπίτι του. Ζει κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Με ένα προνοιακό επίδομα που παίρνει αλλά που η κατάσταση του δυστυχώς δεν του επιτρέπει ούτε καν αυτό να διαχειριστεί. Τόσο καιρό τρέχουμε εμείς, βοηθάμε όσο μπορούμε, πληρώσαμε μία δυο τρεις φορές λογαριασμούς, του πηγαίνουμε φαγητό… Πια δεν μπορούμε όμως να πλησιάσουμε από τη βρώμα και τη δυσωδία… Είναι ντροπή. Ντροπή. Πρέπει να σταματήσει το μαρτύριο για αυτόν τον άνθρωπο, επιτέλους”.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης