Ελλάδα

Άρτα: «Ζητώ συγγνώμη, μετάνιωσα» είπε ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του ενώπιον του παιδιού του

Κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονης ημεδαπής - «Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή» λέει ο δικηγόρος του 29χρονου

Άρτα: «Ζητώ συγγνώμη, μετάνιωσα» είπε ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του ενώπιον του παιδιού του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην ασφάλεια της Άρτας, οδηγήθηκε στις 9:30 το πρωί ο 29χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι της Άρτας και εξαφανίστηκε στο βουνό για να μην συλληφθεί.

Ο φερόμενος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τηλέφωνο στις 8:30 το πρωί την Αστυνομία στην Άρτα και είπε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Νωρίτερα ο 29χρονος δεν είχε ανοίξει το κινητό του τηλέφωνο για να μην εντοπιστεί από το σήμα του.

Ο 29χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον πεθερό του το απόγευμα της Πέμπτης, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τύπος του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποίησε, καθώς το πέταξε κάπου στο βουνό. Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, ο 29χρονος άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα, εντοπίστηκε στα βουνά της περιοχής, όπου και κρυβόταν. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στην περιοχή Δαφνούλα της Ευρυτανίας μέσα σε στάβλους, κοντά στα δέκα χιλιόμετρα από το σπίτι του στην Άρτα.

Ο 29χρονος πυροβόλησε και σκότωσε με τέσσερις σφαίρες τον πεθερό του ενώ παράλληλα, πυροβόλησε και κατά της πρώην συζύγου του. Μετά το έγκλημα, ο δράστης φέρεται να διέφυγε προς το βουνό μετά τα όσα συνέβησαν στην αυλή του πεθερού του.

Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη».

Επίσης μέσω του δικηγόρου Ιωάννη Νεραντζά, ο 29χρονος καταθέτει τη δική του θέση για τη δολοφονία του πεθερού του.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος είπε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή».

Σε ερώτηση γιατί το έκανε, ο δικηγόρος απάντησε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει εκείνος το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».

Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό, ο κ. Νεραντζάς είπε πως ο δράστης δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή, 29χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 29χρονος κατηγορείται ότι προχθές (11-08-2022) το απόγευμα μετέβη στο σπίτι 75χρονου σε χωριό της Άρτας, όπου σε εξωτερικό χώρο αυτού με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον τραυμάτισε θανάσιμα. Επιπλέον πυροβόλησε, σε βάρος ημεδαπής, χωρίς να την τραυματίσει, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο του.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κινητοποίηση και έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ευρυτανίας και Ακαρνανίας. Από τις έρευνες αρχικά εντοπίστηκε το ανωτέρω όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Ακαρνανίας και κατασχέθηκε.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα το πρωί, οπότε και εντοπίστηκε ο 29χρονος σε δασώδη ορεινή περιοχή της Ευρυτανίας, όπου ο ίδιος ενημέρωσε ότι βρίσκεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σκότωσε τον πεθερό του μπροστά στο παιδί του

Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε εξ επαφής τον 75χρονο πεθερό του επειδή ο άτυχος ηλικιωμένος στήριξε την κόρη του στο διαζύγιο τους. Ο 29χρονος είχε διαφορές με την πρώην σύζυγό του όσον αφορά τις συχνές επισκέψεις του στο σπίτι της για να δει το παιδί του. Οι συγκρούσεις ανάμεσά τους ήταν αναπόφευκτες. Η αρχή έγινε το πρωί της Πέμπτης, όταν ο 29χρονος καταζητούμενος από τις Αρχές επικοινώνησε με την 36χρονη πρώην γυναίκα του προκειμένου να την επισκεφτεί στο χωριό του πεθερού του και να δει το 2 ετών παιδί του. Η 36χρονη γυναίκα, ανυποψίαστη για το τι μπορεί να συμβεί, δέχτηκε την πρόταση και περίμενε την επίσκεψη του πρώην συζύγου της στο πατρικό της σπίτι στο χωριό.
Το ζευγάρι είχε πάρει πρόσφατα διαζύγιο λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων, ενώ η 36χρονη γυναίκα είχε πει στους δικούς της ότι ζει ένα δράμα με τον πρώην άντρα της να την ζηλεύει και να είναι επιθετικός απέναντί της.
Ο 75χρονος ηλικιωμένος δεν άντεχε άλλο την ζωή που περνούσε η κόρη του στα χέρια του 29χρονου γαμπρού του, και έτσι την υποστήριξε στο διαζύγιο, ενώ την φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα στο σπίτι του μαζί με το εγγόνι του.

Το χρονικό

Ο 29χρονος ξεκινώντας από το σπίτι του στο χωριό Μεσόπυργο Άρτας, επισκέφτηκε το σπίτι του πεθερού του με πρόφαση να δει το 2 ετών παιδί του. Όταν ο δράστης έφτασε στο σπίτι του πεθερού του όλα έδειχναν καλά, την στιγμή όμως που ξεκίνησαν κουβέντα για τα προσωπικά τους μεταξύ εκείνου και της 36χρονης πρώην γυναίκας του, τα αίματα άναψαν και ο 29χρονος τσακώθηκε με τον 75χρονο ηλικιωμένο.

Ο δράστης πήρε το όπλο που είχε στο αυτοκίνητό του και το έστρεψε εναντίον του άτυχου ηλικιωμένου ο οποίος πήγε να υπερασπιστεί την κόρη του. Ο 29χρονος πυροβόλησε εξ επαφής τον άτυχο άντρα τέσσερις φορές σκοτώνοντας τον στην αυλή του σπιτιού τους μπροστά στα μάτια της πεθεράς του, της γυναίκας του και του ίδιου του του παιδιού.
Μάλιστα ο 29χρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει και την πρώην σύζυγό του, χωρίς ωστόσο να το καταφέρνει κι όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί πήρε το αυτοκίνητο του και έφυγε. Το χωριό αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί και άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Δείτε επίσης