Ελλάδα

Ρέθυμνο: Απατεώνες άρπαξαν 19.000 ευρώ από το λογαριασμό 66χρονης με ένα μήνυμα στο κινητό

Οι δράστες ηλεκτρονικής απάτης απέκτησαν πρόσβαση στο κινητό και στον υπολογιστή της γυναίκας μόλις εκείνη πάτησε τον σύνδεσμο που είχε επισυναφθεί στο μήνυμα

Ρέθυμνο:  Απατεώνες άρπαξαν 19.000 ευρώ από το λογαριασμό 66χρονης με ένα μήνυμα στο κινητό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο μιας 66χρονης από το Ρέθυμνο ήταν αρκετό για να κάνουν... φτερά από τον τραπεζικό λογαριασμό της 19.000 ευρώ.

Τι επίμαχο μήνυμα ζητούσε από την 66χρονη την επικαιροποίηση των προσωπικών κωδικών της στο e-banking.

Η ηλεκτρονική απάτη που είχαν στήσει σε βάρος της γυναίκας επιτήδειοι άρχισε να υλοποιείται από τη στιγμή που εκείνη ενεργοποίησε τον σύνδεσμό που είχε επισυναφθεί στο μήνυμα, το οποίο, φυσικά δεν προερχόταν από την τράπεζα

Άθελά της η 66χρονη έδωσε πρόσβαση στο κινητό και στον υπολογιστή της σε άγνωστους απατεώνες, οι οποίοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τρεις διαφορετικές συναλλαγές και να μεταφέρουν από τον τραπεζικό λογαριασμό της σε άλλους το συνολικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι μέσα σε μία στιγμή έχασε ό,τι είχε και δεν είχε από τις οικονομίες ολόκληρης ζωής, κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Η αστυνομία άρχισε αμέσως έρευνα για να εντοπίσει τους λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκαν τα χρήματα και να ταυτοποιηθούν οι κάτοχοί τους.

Δείτε επίσης