Ελλάδα

Χαλάνδρι: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς της 8χρονης που πέθανε μέσα σε εγκαταλελειμμένο όχημα

Η μητέρα υποστηρίζει πως δεν είχε καταλάβει ότι έλειπε η κόρη της καθώς ήταν εντός του σπιτιού της στον καταυλισμό των Ρομά και μαγείρευε

Χαλάνδρι:  Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς της 8χρονης που πέθανε μέσα σε εγκαταλελειμμένο όχημα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν την Τρίτη, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, οι γονείς της 8χρονης που πριν τρεις μέρες εντοπίστηκε νεκρή, μέσα σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο σε καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, άφησε ελεύθερους τους δύο κατηγορούμενους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Στη μητέρα επιπλέον επέβαλε και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής της δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας της.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το παιδί είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του σε εγκαταλελειμμένο όχημα, που ανήκε στον παππού του, από τους γονείς του και κατοίκους του καταυλισμού που το αναζητούσαν.

Το αυτοκίνητο ήταν επί χρόνια εγκαταλειμμένο και δεν είχε πόμολα στις πόρτες. Έτσι όταν εντόπισαν το κοριτσάκι έσπασαν το τζάμι για να το βγάλουν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος, που εκτιμάται ότι επήλθε από θερμοπληξία.

Σε δηλώσεις της η συνήγορος των γονέων της 8χρονης, Γιάννα Παναγοπούλου, αναφέρθηκε σε «μία τραγωδία» που βιώνουν οι εντολείς της και τόνισε πως η μητέρα δεν είχε καταλάβει ότι έλειπε η κόρη της καθώς ήταν εντός του σπιτιού και μαγείρευε και πως όταν βγήκε να την φωνάξει για να φάει διαπίστωσε πως το παιδί δεν ήταν πουθενά.

Δείτε επίσης