Ελλάδα

Κουκάκης μετά την κατάθεσή του στον Ντογιάκο: «Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές θα συνεχιστούν»

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε εισαγγελέα Α.Π. στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαρροή στοιχείων από απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ

Κουκάκης μετά την κατάθεσή του στον Ντογιάκο: «Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές θα συνεχιστούν»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο δημοσιογράφος, Θανάσης Κουκάκης υπέβαλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο ένα γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του για την παρακολούθησή του.

Όπως εξήγησε στο υπόμνημά του αναφέρεται σε όλα τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία γνωρίζει, τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρχει ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας τόσο με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και με την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εμπλουτίζουν τις δικές τους έρευνες με πληροφορίες

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκάκης κατέθεσε σήμερα Τρίτη επί τέσσερις ώρες στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) που διεξάγει ο κ. Ντογιάκος για τη διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ο δημοσιογράφος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου τόνισε πως έχει καταγγείλει εδώ και δύο χρόνια την παρακολούθησή του με τη Δικαιοσύνη να κινείται με πολύ αργά βήματα.

Αναλυτικότερα, σε δήλωσή του ανέφερε:

«Έχουν περάσει δύο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Έκτοτε η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα (σ.σ. 16.08.2022) είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε, όμως, όπως θα ήθελα, στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησής μου από το λογισμικό pretador. Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη μέρα με την ημέρα αποκτά όλο και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και η Δικαιοσύνη θα μπορέσει ακόμη με ταχύτερα βήματα να κάνει το έργο της».

Επίσης, ο δημοσιογράφος υπογράμμισε: «Εγώ ζήτησα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το υπόμνημα μου να εξετάσει όλες τις πτυχές και όλες τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα βγει στη δημοσιότητα. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση των θεμάτων αυτών. Ο ίδιος απ’ ότι καταλαβαίνω θα αφήσει την πρωτοβουλία στους εισαγγελείς Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσουν την έρευνα, δεν ξέρω αν σε κάποιο σημείο κρίνει ότι θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αυτό είναι δικιά του υπόθεση, εκείνος θα το πει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης που έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται, ο δημοσιογράφος δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που πέρασε 31 Μαρτίου του 2021 ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια αρχή από την αρχή διασφάλισης απορρήτου Επικοινωνιών το γεγονός ότι έχει παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και έτσι ακριβώς απαγόρευσε σε εσάς, σε εμένα αλλά ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης. Σε σχέση με τους δημοσιογράφους θα ήταν λάθος να υποθέσετε ότι είμαι ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης».

Δείτε επίσης