Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις έξω από την οινοποιία «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι

Συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην οινοποιία και ο αναπληρωτής γραμματέας της ίδιας Ομοσπονδίας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις έξω από την οινοποιία «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με την κατηγορία της παράνομης βίας-όπως ανακοίνωσε η αστυνομία- συνελήφθησαν δύο άτομα έξω από τις εγκαταστάσεις της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην οινοποιία και επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών καθώς και ο αναπληρωτής γραμματέας της ίδιας Ομοσπονδίας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατήγγειλε τις συλλήψεις, ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητά και η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας «είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι των εργαζομένων επειδή διεκδικούν δικαιώματα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην «Μαλαματίνα» βρίσκονται σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες ζητώντας την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δείτε επίσης