Ελλάδα

Άρτα: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον φόνο του πρώην πεθερού του – «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω», είπε κλαίγοντας στον ανακριτή

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι σκότωσε τον 75χρονο σε συνθήκες βρασμού ψυχικής ορμής. Ισχυρίστηκε ότι το θύμα και η πρώην σύζυγός του δεν του επέτρεπαν να επικοινωνήσει με το παιδί του βρίζοντάς τον και προβάλλοντας οικονομικές απαιτήσεις

Άρτα: Στη φυλακή  ο 29χρονος για τον φόνο του πρώην πεθερού του – «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω», είπε κλαίγοντας στον ανακριτή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο ανακριτής Άρτας, με την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, έκρινε τον κατηγορούμενο προφυλακιστέο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Σιαντής, από το γραφείο του Αλέξη Κούγια, δήλωσε ότι ο εντολέας του στην απολογία του, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ότι πυροβόλησε την πρώην σύζυγό του και αρνείται ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Επίσης ανέφερε πως δεν έχει προσπαθήσει να πνίξει την σύζυγό του στο παρελθόν.

Ο δράστης – σύμφωνα με το δικηγόρο – με δάκρυα στα μάτια είπε στον ανακριτή «δεν ήθελα να τον σκοτώσω» και έκλαψε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του 29χρονου, όπου ανέφερε πως η πράξη σε βάρος του πρώην πεθερού έγινε σε βρασμό ψυχικής ορμής, ενώ αναφερόταν πως αρνείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος της πρώην συζύγου.

«Το δικηγορικό μας γραφείο και τον επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξη Κούγια επέλεξε ο 29χρονος κατηγορούμενος Β.Α. για να τον υπερασπιστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος του πρώην πεθερού του και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος της πρώην συζύγου του και μητέρας του 2 ετών παιδιού του.

Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του θύματος ο κατηγορούμενος αρνείται ότι διέπραξε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος της πρώην συζύγου του και ισχυρίζεται ότι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρώην πεθερού του είναι ότι αυτή διεπράχθη από τον κατηγορούμενο σε συνθήκες βρασμού ψυχικής ορμής, αφού πριν από την πράξη τόσο ο πρώην πεθερός του όσο και η πρώην σύζυγός του με ακραίες εξυβριστικές φράσεις και εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις δεν του επέτρεπαν να συναντήσει και να επικοινωνήσει με το ηλικίας 2 ετών παιδί του, όπως είχε νόμιμα συμφωνηθεί.

Λόγω του πρόσφατου προβλήματος υγείας, το οποίο αντιμετώπισε ο κος Κούγιας και εξαιτίας του οποίου βρίσκεται στο στάδιο πλήρους αναρρώσεως, στην απολογία του κατηγορουμένου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 15:00 ενώπιον του κου Τακτικού Ανακριτού Άρτας, θα παραστεί ένας εκ των συνεργατών του γραφείου μας, καταθέτοντας λεπτομερές απολογητικό υπόμνημα»

[

Δείτε επίσης