Ελλάδα

Πάτρα: Στη φυλακή πατέρας και γιος μετά την καταδίκη τους για την αρπαγή 16χρονης

Η 16χρονη κοπέλα που είχε νοσηλευθεί στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών (Δαφνί) κι από εκεί (όπως καταγγέλλεται) «απήχθη» από τον σύντροφό της, αφού πρώτα μαζί με την παρέα του έσπασαν την περίφραξη

Πάτρα: Στη φυλακή πατέρας και γιος μετά την καταδίκη τους για την αρπαγή 16χρονης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο Αυτόφωρο ο δικάστηκε σήμερα Πέμπτη ο 20χρονος και η οικογένειά του που κατηγορούνται για αρπαγή ανήλικης στην Πάτρα.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 20χρονο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και 10 μηνών στον πατέρα του. Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν στη φυλακή αφού οι ποινές δεν είχαν αναστολή.

Στη μητέρα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο 20χρονος και οι γονείς του κατηγορούνται για αρπαγή της ανήλικης. Η μητέρα της κοπέλας είχε υποβάλει μηνύσεις σε βάρος τους

Οι γονείς συνελήφθησαν από την αστυνομία, ενώ ο γιός προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα μαζί με την ανήλικη. Οι συλληφθέντες, υποστήριξαν ότι η ανήλικη διέφυγε από το σπίτι της, και την φιλοξενούσαν στο δικό τους σπίτι.

Η 16χρονη κοπέλα που είχε νοσηλευθεί στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών (Δαφνί) κι από εκεί (όπως καταγγέλλεται) «απήχθη» από τον σύντροφό της, αφού πρώτα μαζί με την παρέα του έσπασαν την περίφραξη.

Η νεαρή, προ ημερών, μετέβη στο σπίτι της με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού σε όλο της το σώμα!

Η μητέρα έκανε μήνυση, ωστόσο λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών της τοπικής Αστυνομίας (έπρεπε να γίνει διαβίβαση της μήνυσης από το 2ο στο 3ο Τμήμα) παρήλθε το αυτόφωρο και ο καταγγελλόμενος «κακοποιητής» δεν προσήχθη καν.

Η μητέρα υποστήριξε πως ο ξυλοδαρμός έγινε σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στο «Σκαγιοπούλειο» και πλέον αναζητά υλικό από κάμερες, ώστε να έχει ένα ακλόνητο πειστήριο στο δικαστήριο. Η μητέρα της 16χρονης μιλώντας στο pelop.gr, περιέγραψε τι βιώνει η οικογένειά της:

«Απειλούμεθα οικογενειακώς, όλα είναι καταγεγραμμένα στις μηνύσεις και στην Εισαγγελία. Μια φορά πήγαν οι γιοί μου να την πάρουν από το σπίτι του νεαρού και βγήκε ο πατέρας του και κυνήγησε τα παιδιά! Εχω φτάσει στα όρια μου και θα πάρω το νόμο στα χέρια μου!»

Η ανήλικη αντιμετωπίζει, ούτως ή άλλως, ψυχιατρικά προβλήματα, έχει τάσεις φυγής, όμως σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα όταν κακοποιείται, αναζητά τη μητέρα της, κάτι που φαίνεται και από τα μηνύματα που της έχει αποστείλει, μέσω διαδικτύου.

Δείτε επίσης