Ελλάδα

Δράμα: Τραγωδία με ορειβάτες στο όρος Φαλακρό - Χτυπήθηκαν από κεραυνό, ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Ο ένας από τους τρεις ορειβάτες που επικοινώνησε με την Πυροσβεστική είπε πως έχουν χτυπηθεί από κεραυνό , ο ίδιος έχει υποθερμία, άλλος ένας δεν έχει τις αισθήσεις του και ο τρίτος είναι τραυματισμένος

Δράμα:  Τραγωδία με ορειβάτες στο όρος Φαλακρό  - Χτυπήθηκαν από κεραυνό, ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία τραγωδία εκτυλίχθηκε στην περιοχή Πύργοι του όρους Φαλακρού στη Δράμα. Τρεις ορειβάτες χτυπήθηκαν από κεραυνό κατά τη διάρκεια αγώνα με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να είναι πιθανότατα νεκρός, καθώς εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο ένας από τους άλλους δύο ορειβάτες είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένος, ενώ ο τρίτος έχει συμπτώματα υποθερμίας και βρίσκεται ήδη σε ασφαλές σημείο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για τ αθλητές που είχαν πάρει μέρος σε έναν ορειβατικό αγώνα.

Ο ορειβάτες που δεν έχει τις αισθήσεις του είναι 55 ετών και κατάγεται από την Καβάλα. Ο δεύτερος που είναι πολυτραυματίας είναι 56 ετών και κατάγεται από την Θεσσαλονί9κη. Και οι δύο μεταφέρονται με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, προκειμένου να διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (21/08) ο ένας από τους τρεις αθλητές επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω του 112 και ενημέρωσε ότι έχουν χτυπηθεί από κεραυνό/ Όπως είπε ο ίδιος έχει υποθερμία, ένας δεν έχει τις αισθήσεις του και ο τρίτος είναι τραυματισμένος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Οι έντονες καιρικές συνθήκες (βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή) και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καλό σήμα προκειμένου οι διασώστες να επικοινωνήσουν μαζί τους, δυσκολεύουν την επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Δείτε επίσης