Ελλάδα

Καταφύγιο σκληρών κακοποιών η φοιτητική εστία Ζωγράφου

Συμμορίες αλλοδαπών έχουν βρει καταφύγιο και η Aστυνομία δεν έχει άδεια να μπει

Καταφύγιο σκληρών κακοποιών η φοιτητική εστία Ζωγράφου
Αρθρογράφος: Γιώργος Γεραφέντης
Από Γιώργος Γεραφέντης

Σε «άντρο παρανομίας» έχουν μετατρέψει συμμορίες κακοποιών την παλιά φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στη «Βραδυνή της Κυριακής», στα δωμάτια της εστίας έχουν βρει «καταφύγιο», ώστε να αποφεύγουν την έρευνα των διωκτικών Αρχών, επικίνδυνοι ληστές αλλά και διακινητές ναρκωτικών και όπλων.

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, σε αρκετά δωμάτια της φοιτητικής εστίας έχουν κάνει κατάληψη αλλοδαποί κακοποιοί που ασχολούνται με ένοπλες ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, και προέρχονται κυρίως από την Αλβανία και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στη φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διέμεναν δύο σκληροί κακοποιοί από την Αλβανία, οι οποίοι με τη βοήθεια δύο ακόμη συνεργών τους είχαν διαπράξει έξι ένοπλες ληστείες τον περασμένο μήνα σε καταστήματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» τους χώρους της Πολυτεχνειούπολης, και επέστρεφαν στα δωμάτιά τους ύστερα από κάθε ένοπλη ληστεία. Το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου, ύστερα από διπλό χτύπημα σε Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο, και αφού ακολούθησε η σύλληψη ενός συνεργού τους, κρύφτηκαν στη φοιτητική εστία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εντόπισαν την κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποίησαν, αλλά μάταια περίμεναν εντολή για να κάνουν έρευνα στο κτίριο, ώστε να συλλάβουν τους Αλβανούς ληστές, που παραμένουν άφαντοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 14 Ιουλίου τα τέσσερα μέλη της σπείρας έκλεψαν μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού από την περιοχή του Παπάγου και την έκρυψαν στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνειούπολης. Μάλιστα, της άλλαξαν το χρώμα και την έβαψαν άσπρη για να προσομοιάζει με τις υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Τα ξημερώματα της 22ης Ιουλίου, σε διάστημα μισής ώρας πραγματοποίησαν τέσσερις ένοπλες ληστείες. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, και συστήθηκε ειδική ομάδα από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, για τον εντοπισμό των επικίνδυνων ληστών.

Παρακολούθηση

Αξιοποιώντας οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και της Τροχαίας, ακολούθησαν τη διαδρομή τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι ένοπλοι κακοποιοί κρύβονταν σε δωμάτια της φοιτητικής εστίας. Στον προαύλιο χώρο εντόπισαν και την κλεμμένη μοτοσυκλέτα μάρκας KTM που χρησιμοποίησαν στις ένοπλες ληστείες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ταυτοποίησαν τους δράστες. Για ημέρες περίμεναν να κάνουν το λάθος να βγουν από την Πολυτεχνειούπολη για να πραγματοποιήσουν το επόμενο χτύπημα.

Αυτό έγινε το πρωί της 29ης Ιουλίου. Οι τέσσερις Αλβανοί ληστές με δύο μοτοσυκλέτες, βγήκαν από την Ούλοφ Πάλμε και κινήθηκαν προς τα Νότια Προάστια. Οι αστυνομικοί επιτηρούσαν τις κινήσεις τους από μικρή απόσταση. Τους είδαν να ληστεύουν σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα, αλλά δεν επενέβησαν τη χρονική εκείνη στιγμή, γιατί υπήρχαν αρκετοί πελάτες και φοβήθηκαν μήπως από τους πυροβολισμούς τραυματιστούν αθώοι πολίτες. Τους ακολούθησαν, και ύστερα από μισή ώρα τούς είδαν να ληστεύουν μίνι μάρκετ στο Π. Φάληρο.

Καταδίωξη

Οι αστυνομικοί είχαν, ήδη, ενημερώσει το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, για τη δράση της επικίνδυνης σπείρας, και είχαν ζητήσει ενισχύσεις. Τους ακολούθησαν, και στη συμβολή της Λ. Συγγρού με τη Φιλαδελφείας εγκλώβισαν τη μία μοτοσυκλέτα. Ύστερα από μάχη σώμα με σώμα, πέρασαν χειροπέδες στον 26χρονο Αλβανό συνεπιβάτη, ενώ ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Στο σακίδιο πλάτης που είχε ο νεαρός ληστής οι αστυνομικοί βρήκαν 1.100 ευρώ και μία κοντόκαννη καραμπίνα. Μία δεύτερη ομάδα αστυνομικών ακολούθησε τη δεύτερη μοτοσυκλέτα και διαπίστωσε ότι εισήλθε από την Ούλοφ Πάλμε στην Πολυτεχνειούπολη. Οι Αλβανοί κακοποιοί εγκατέλειψαν την κλεμμένη ΚΤΜ και κρύφτηκαν σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ότι οι ληστές βρήκαν καταφύγιο στη φοιτητική εστία, και η εντολή που πήραν από το Κέντρο Επιχειρήσεων ήταν να κατασχέσουν την κλεμμένη μηχανή και να εγκαταλείψουν τους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι δύο ληστές, 30 και 23 ετών, μετά τη σύλληψη του συνεργού τους εγκατέλειψαν τη φοιτητική εστία και πιθανότατα να έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Δείτε επίσης