Ελλάδα

Βόλος: Βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και το παρέδωσε – Ιδιοκτήτης νεαρός Πολωνός αθλητής

Παράδειγμα προς μίμηση η 50χρονη ιδιοκτήτρια μίνι μάρκετ που βρήκε πορτοφόλι πάνω στο ψυγείο και το παρέδωσε στην Αστυνομία

Βόλος: Βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και το παρέδωσε – Ιδιοκτήτης νεαρός Πολωνός αθλητής
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το περιστατικό συνέβη όταν δύο νεαροί που μιλούσαν αγγλικά μπήκαν σε μίνι μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Ιωνία Βόλου, και αφού αγόρασαν ό,τι χρειάζονταν έφυγαν.

Η 50χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος όμως διέκρινε ότι πάνω στο ψυγείο με τα παγωτά κάτι υπήρχε και διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα πορτοφόλι που περιείχε ευρώ, δολάρια και πολωνικά ζλότι συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Αμέσως, ενημέρωσε την αντιδήμαρχο και υπεύθυνη για τη Δημοτική Αστυνομία, Νατάσα Μορφογιάννη, που της υπέδειξε να απευθυνθεί στην ΕΛΑΣ και στο μίνι μάρκετ αστυνομικοί και παρέλαβαν το πορτοφόλι, ενώ λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν και οι εκτιμήσεις ότι ανήκε σε υπήκοο ξένης χώρας.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι κάτοχος του πορτοφολιού ήταν ένας νεαρός Πολωνός αθλητής που συμμετέχει στην αποστολή της χώρας του στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Παίδων που διεξάγεται στον Βόλο και διαμένει στους ξενώνες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ο οποίος μετά την εύρεση και παράδοση του πορτοφολιού του εξέφρασε τον ενθουσιασμό, την έκπληξη και τις ευχαριστίες του.

Η 50χρονη γυναίκα που η πράξη της ήταν πραγματικά συγκινητική δήλωσε ότι «έχω παιδιά και μπορεί να βρίσκονταν σε παρόμοια θέση. Δεν θα ήθελα να ήταν σε ξένη χώρα χωρίς λεφτά», ενώ η αντιδήμαρχος Νατάσα Μορφογιάννη που την κατηύθυνε για το τι πρέπει να κάνει είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «με την γυναίκα γνωριζόμαστε και είμαστε φίλες και η κίνησή της ήταν ειλικρινής και έντιμη παρά το γεγονός ότι η εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολη», αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα ήθους και εντιμότητας μέσα σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή.

Δείτε επίσης