Ελλάδα

Μυλοπόταμος: Ώρα ανακριτή για τον Κρητικό «νταή» - «Παράνομο» το βίντεο -ντοκουμέντο, λέει ο δικηγόρος του

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστηρίζει ότι το περιστατικό έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο θα έπρεπε, επειδή συμμετέχοντες ήταν τουρίστες

Μυλοπόταμος: Ώρα ανακριτή για τον Κρητικό «νταή» - «Παράνομο» το βίντεο -ντοκουμέντο, λέει ο δικηγόρος του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην ανακρίτρια Ρεθύμνου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Πέμπτη ο 38χρονος Κρητικός προκειμένου να απολογηθεί για την καταδίωξη των τουριστών στον Μυλοπόταμο.

Σε βάρος του 36χρονου αδελφού του 38χρονου ασκήθηκαν διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι Γερμανοί τουρίστες από την πλευρά τους δηλώνουν πως μετά τις συλλήψεις των δραστών νιώθουν ασφαλείς. Χαρακτηριστικά οι Γερμανοί είπαν: «Νιώθουμε ανακούφιση, επειδή είναι ένα μέτρο ασφαλείας για εμάς, για να βγούμε έξω, θα νοικιάσουμε μηχανάκια να κάνουμε τις διακοπές μας, αλλά είναι ένα μέτρο ασφαλείας και για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν στην Κρήτη».

Ο δικηγόρος, Διονύσης Βέρρας, συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου υποστηρίζει πως το βίντεο που δείχνει τη σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων παρανόμως έχει προβληθεί.

Οι Γερμανοί καταδίωξαν τους Κρητικούς, λέει η υπεράσπιση

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, είπε: «Εμείς δεν έχουμε το βίντεο στα χέρια μας. Η προβολή του είναι παράνομη, αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Τα προσωπικά δεδομένα τα έχετε κάνει σουρωτήρι. Αυτές οι εικόνες που εμφανίζετε, δεν σχετίζονται με κανέναν κατηγορούμενο με τα όπλα. Ποιο ανόητο πλάσμα βρήκε αυτές τις φωτογραφίες δεν ξέρω».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι «το βίντεο δείχνει την τελευταία φάση του περιστατικού» και προσθέτει: «Είναι μια άσχημη στιγμή, είναι καταδικαστέο αυτό. Πριν όμως έχει προηγηθεί ότι οι Γερμανοί έχουν καταδιώξει το αυτοκίνητο».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Βέρρας, κατά την προσπέραση των Ελλήνων στους Γερμανούς, οι δεύτεροι νόμιζαν ότι το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να καταδιώξουν το αμάξι των Κρητικών. Τότε, οι Γερμανοί έκλεισαν τον δρόμο στους Έλληνες.

Τότε, όπως ισχυρίζεται ο συνήγορος υπεράσπισης, ένας από τους Γερμανούς κατέβηκε από το αμάξι και άρχισε να γρονθοκοπεί τον 38χρονο. «Άρχισε να τον γρονθοκοπεί μέσα στο αυτοκίνητο. Του έχει στραπατσάρει το πρόσωπο ολόκληρο. Κανένας από τους Γερμανούς δε έχει σωματικές βλάβες», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο συνήγορος του Μυλοποταμίτη κατηγορούμενου σημειώνει πως το περιστατικό έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο θα έπρεπε, επειδή συμμετέχοντες ήταν τουρίστες. «Αν ήταν Έλληνες, δεν θα ασχολούνταν κανείς», σχολιάζει.

Δείτε επίσης