Ελλάδα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες «πνίγουν» και σήμερα τη χώρα – Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν

Η «ψυχρή λίμνη», που προκάλεσε βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται να εξασθενήσει σημαντικά

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες «πνίγουν» και σήμερα τη χώρα – Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η «ψυχρή λίμνη», αναμένεται να εξασθενήσει σημαντικά, καθώς απομακρύνεται από την περιοχή μας προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά και σταδιακά η αστάθεια από σήμερα, που είναι η έκτη μέρα.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα είναι:

- Τοπικές βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα κυρίως του Αιγαίου.

- Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα του Αν. Αιγαίου, της Δ. Μακεδονίας, της Ηπείρου και πιθανώς της Β. Θεσσαλίας θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.

- Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Δ. Μακεδονίας, της Ηπείρου και πιθανώς της Β. Θεσσαλίας και Δ. Στερεάς είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

- Για πέμπτη ημέρα αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στην Αττική.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Δείτε επίσης