Ελλάδα

Πνιγμός στην Κορινθία: Σήμερα η κηδεία της 6χρονης Αμέλιας - Απών ο πατέρας της

Τι σχολίασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος για τον 42χρονο που δεν μπορεί να μεταβεί στην Αλβανία για την κηδεία καθώς έχει απαγορευθεί η έξοδός του από τη χώρα

Πνιγμός στην Κορινθία: Σήμερα η κηδεία της 6χρονης Αμέλιας - Απών ο πατέρας της
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η κορύφωση της τραγωδίας με τον πνιγμό της 6χρονης Αμέλιας στο Καλαμάκι Κορινθίας λαμβάνει χώρα σήμερα στην Αλβανία, όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της.

Απών από την τελετή θα είναι ο πατέρας της, ο οποίος μετά την απολογία του για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου αφέθηκε μεν ελεύθερος, αλλά μεταξύ των περιοριστικών όρων που του επέβαλε ο ανακριτής περιλαμβάνεται και αυτός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

Ο 42χρονος για το λόγο αυτό δεν μπορεί να μεταβεί στην Αλβανία και να παραστεί στην κηδεία της κόρης του.

Ο ίδιος μιλώντας στο Star υποστήριξε πως δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί των περίοικων ότι δεν φώναξε για βοήθεια, αφού δεν ακούστηκε ποτέ η φωνή του, ούτε στο πιο κοντινό σπίτι που απέχει μόλις 80 μέτρα.

«Δεν είναι έτσι. Προσπάθησα να φωνάξω, αλλά δεν έβγαινε η φωνή μου. Τα είχα χαμένα! Έχω δώσει την κατάθεσή μου και όλη η αλήθεια είναι γραμμένη στον εισαγγελέα. Δεν θα έκανα ποτέ κακό στο παιδί μου. Το λάτρευα», είπε μεταξύ άλλων.

Ο ταξίαρχος ε.α., Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολιάζοντας την υπόθεση είπε: «Οι γονείς δίνουν και τη ζωή τους για σώσουν το παιδί τους, όταν αυτό βρίσκεται σε κίνδυνο».

Αναφερόμενος στις πράξεις του πατέρα, όταν έβλεπε το παιδί του να πνίγεται, ο κ. Κατερινόπουλος έκανε λόγο για «επιπόλαια αντίδραση» και συμπλήρωσε ότι «σημασία έχει πως κάτι δεν πήγε καλά».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα δοθούν απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές όταν έρθει η ώρα» υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Τόνισε ακόμα πως «Δεν μπορούμε να πετάξουμε πέτρες εναντίον του, ζει τον πόνο του» κατέληξε, ωστόσο, υπογραμμίζοντας πως και «τα ερωτήματα παραμένουν ερωτήματα» .

Δείτε επίσης