Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για τους «εξορκισμούς» στην πλατεία Αριστοτέλους

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι ο ο 38χρονος επικεφαλής της Εκκλησίας των Εθνών, Χαράλαμπος Τσακωνίδης, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για τους «εξορκισμούς» στην πλατεία Αριστοτέλους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η αστυνομία προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δύο συλλήψεις για τις τελετές “εξορκισμών“, που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την δράση της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» καθώς και έπειτα από την εισαγγελική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στον χώρο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αίρεσης, σε αποθήκη δίπλα από το πρώην κέντρο διασκέδασης Νεράιδα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί λειτουργούσε ο χώρος ως αίθουσα λατρείας χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.

Μέσα στον χώρο εντοπίστηκαν 25 πιστοί, ενώ συνελήφθη ο 24χρονος προσωρινά υπεύθυνος του χώρου και στενός συνεργάτης του επικεφαλής της αίρεσης.

Λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και ο 38χρονος επικεφαλής της Εκκλησίας των Εθνών, Χαράλαμπος Τσακωνίδης και συνελήφθη ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Δείτε επίσης