Ελλάδα

Μύκονος: Το «πριγκιπάτο» της παρανομίας - Σπείρες κακοποιών «σαρώνουν» το νησί με την αστυνομία απούσα

Τα οργανωμένα κυκλώματα κάνουν «χρυσές δουλειές», οι κακοποιοί δρουν... ανενόχλητοι

Μύκονος: Το «πριγκιπάτο» της παρανομίας - Σπείρες κακοποιών «σαρώνουν» το νησί με την αστυνομία απούσα
Αρθρογράφος: Γιώργος Γεραφέντης
Από Γιώργος Γεραφέντης

Μπράβοι, συνοδοί, «φουσκωτοί», τσιλιαδόροι, τσεκαδόροι, ντίλερ ναρκωτικών και εμπορίας λευκής σαρκός, παράνομοι τρανσφεράδες και συμμορίες κακοποιών δρουν ανενόχλητοι, το φετινό καλοκαίρι, στο «πριγκιπάτο» της Μυκόνου, αφού η Αστυνομία είναι απούσα.

Πέρσι, υπηρετούσαν 180 αστυνομικοί, αλλά φέτος είναι λιγότεροι, επειδή δεν έγιναν αποσπάσεις.

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Τα οργανωμένα κυκλώματα κάνουν «χρυσές δουλειές». Η μόνη Υπηρεσία που έκανε «απόβαση» στο τουριστικό θέρετρο των Κυκλάδων, τον περασμένο Ιούνιο, ήταν το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο με τη βοήθεια της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής μέσα σε 48 ώρες πραγματοποίησε «σαρωτικούς» ελέγχους σε 34 γνωστά κλαμπ του νησιού και προχώρησε σε εννέα προσαγωγές «φουσκωτών» και μία σύλληψη ενός Βουλγάρου για παράνομη οπλοφορία. Στόχος της Υπηρεσίας ήταν να βάλει «φρένο» στην ανεξέλεγκτη δράση των μπράβων της νύχτας, αλλά και στην εξιχνίαση του ξυλοδαρμού γνωστού επιχειρηματία του νησιού. Οι δράστες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν ένας «φουσκωτός» από την Αθήνα και ένας οδηγός τράνσφερ που πρόσφερε παράνομα υπηρεσίες σε ευκατάστατους τουρίστες της Μυκόνου.

Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχει μεταβεί άλλη Υπηρεσία για να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της εγκληματικότητας. Στο νησί, όπως ανέφερε στη «Βραδυνή της Κυριακής» αξιωματικός που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν κυκλοφορεί ένστολος ούτε για δείγμα, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά, τουλάχιστον για τους «απατεώνες του δρόμου» που κλέβουν μεθυσμένους τουρίστες.

Ναρκωτικά

Τα αθέατα προβλήματα στο κοσμοπολίτικο νησί και το φετινό καλοκαίρι, είναι τα ναρκωτικά και οι «βίζιτες». Όπως έχει προκύψει από τη χαρτογράφηση της Αστυνομίας, δέκα ντίλερ ναρκωτικών κάνουν κουμάντο στο νησί και προμηθεύουν με κοκαΐνη εύπορους επισκέπτες. Οι αλλοδαποί διακινητές δέχονται παραγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προμηθεύουν τους χρήστες με καθαρή κοκαΐνη και πληρώνονται αδρά. Με τον τρόπο που δρουν είναι δύσκολο για την Αστυνομία να εξαρθρώσει τα κυκλώματα. Άλλες πληροφορίες που έχουν φτάσει στις αστυνομικές Αρχές αναφέρουν ότι τα ίδια πρόσωπα έχουν άριστες σχέσεις με διοργανωτές πάρτι, και διοχετεύουν τις ναρκωτικές ουσίες σε θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών. Το άλλο αθέατο πρόβλημα είναι οι «βίζιτες» και η πορνεία. Είτε μέσα από site με εκδιδόμενες γυναίκες είτε με τη βοήθεια συνοδών υψηλών προσώπων, γίνεται το εμπόριο λευκής σαρκός.

Μπράβοι

Έντονη είναι η παρουσία «φουσκωτών», τσιλιαδόρων και τσεκαδόρων στα γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου, όπου κάθε βράδυ ξεφαντώνουν και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ χιλιάδες τουρίστες.

Οι σωματοφύλακες συνοδεύουν τους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές στις νυχτερινές τους εξόδους, οι τσιλιαδόροι ασχολούνται με τους μεθυσμένους πελάτες, και οι τσεκαδόροι πίνουν αμέριμνοι τα ποτά τους και στοχοποιούν τα προβληματικά άτομα, που με τη συμπεριφορά τους μπορούν να προκαλέσουν οικονομική ζημία και δυσφήμιση στο μαγαζί. Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους, και προέρχονται από ομάδες μπράβων της Αθήνας, που μετακομίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες στη Μύκονο και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ιδιοκτήτες καταστημάτων του νησιού. Οι άνθρωποι της νύχτας, όπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη «ΒτΚ», πάνε όπου πάει το χρήμα.

Έχουν ρημάξει τις βίλες

Και φέτος το μεγάλο πρόβλημα, που απασχολεί όσο κανένα άλλο μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, είναι οι διαρρήξεις που σημειώνονται καθημερινά σε βίλες, σπίτια και καταλύματα της Μυκόνου. Οι αστυνομικές υπηρεσίες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι καμαριέρες που εργάζονται σε βίλες και οι τράνσφερ που μεταφέρουν τους ενοικιαστές με τα πολυτελή οχήματά τους, να συνεργάζονται με τους διαρρήκτες που χτυπούν επώνυμους και μη, επισκέπτες του νησιού. Οι δύο κατηγορίες εργαζομένων γνωρίζουν τι κρύβουν στα σπίτια τους οι ευκατάστατοι τουρίστες, αλλά και πότε τα εγκαταλείπουν για μπάνιο, νυχτερινή διασκέδαση ή για φαγητό. Όταν οι κατοικίες είναι άδειες εισβάλλουν οι συμμορίες και αρπάζουν χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά, ακόμα και ρούχα και παπούτσια. Οι διαρρήξεις είναι δεκάδες, αλλά συλλήψεις δεν έχουν γίνει.

Έκλεψαν και φίλο του Πούτιν

Όπως αποκαλύπτει η «ΒτΚ», τον περασμένο μήνα, στη περιοχή Φτελιά, τρία άτομα από το Κατάρ, βρήκαν τον κουκουλοφόρο ληστή μέσα στην ενοικιαζόμενη βίλα. Ο δράστης τούς απείλησε με λοστό και αφαίρεσε τα επώνυμα ρούχα που φορούσε ένας νεαρός, από μία γυναίκα άρπαξε τα κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ και από τον τρίτο της παρέας αφαίρεσε 5.000 ευρώ σε μετρητά. Ο δράστης έφυγε με τα κλοπιμαία και επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκαν, χωρίς να τους έχει εντοπίσει ακόμη η Αστυνομία.

Ήδη τη φετινή θερινή περίοδο έχουν σημειωθεί δεκάδες σοβαρές κλοπές στο νησί, με λεία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ένα από τα θύματα των διαρρηκτών ήταν και ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Γουίλιαμ Καρβάλιο. Οι δράστες μπήκαν στη βίλα που είχε νοικιάσει στη περιοχή Ελιά, και αφαίρεσαν 20.000 ευρώ, ένα ρολόι αξίας 199.000 ευρώ, υποδήματα αξίας 5.000 ευρώ και μία επώνυμη τσάντα αξίας 20.000 ευρώ. Από τους διαρρήκτες δεν γλίτωσε ούτε και Ρώσος ράπερ, φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Έφτασε στη Μύκονο τον Ιούλιο και νοίκιασε πολυτελή βίλα κοντά σε γνωστή παραλία του νησιού. Ένα βράδυ και ενώ είχε επιστρέψει στη βίλα και διασκέδαζε με την παρέα του στην πισίνα, κόπηκε ξαφνικά το ρεύμα. Όταν επανήλθε, ο Ρώσος ράπερ με τρόμο διαπίστωσε πως στη βίλα είχαν εισβάλει κακοποιοί και είχαν αρπάξει μετρητά, κοσμήματα με διαμάντια και ρουμπίνια, καθώς και δύο πανάκριβα ρολόγια συνολικής αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις αρχές Αυγούστου, μέλη συμμορίας «τρύπωσαν» σε εξοχική κατοικία Ελλήνων στον Άγιο Σώστη και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 180.000 ευρώ.

Δείτε επίσης