Ελλάδα

Πάτρα: Πάει τον αδερφό του στα δικαστήρια για τον θάνατο της μητέρας τους - Τον κατηγορεί ότι την εκμεταλλεύτηκε για τη σύνταξη

Δηλώνει πως ο αδερφός του είναι εθισμένος στον τζόγο και είχε εγκαταλείψει τη μητέρα τους... στο έλεος, δίχως φαγητό και φροντίδα

Πάτρα: Πάει τον αδερφό του στα δικαστήρια για τον θάνατο της μητέρας τους - Τον κατηγορεί ότι την εκμεταλλεύτηκε για τη σύνταξη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αδελφός στρέφεται με μήνυση κατά... αδελφού δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου 89χρονης γυναίκας στην Πάτρα, η οποία είχε βρεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο νεκρή μέσα στο σπίτι της, μετά από πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην κουζίνα.

Με μηνυτήρια αναφορά, που υπέβαλλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, ο ένας από τους δύο γιους της γυναίκας ζητά να διερευνηθεί αν για τον τραγικό θάνατο της μητέρας τους, υπάρχουν ποινικές ευθύνες του αδελφού του.

Ο αδελφός στη μηνυτήρια αναφορά του προβαίνει σε σοβαρότατες καταγγελίες που αφορούν κακομεταχείριση της μητέρας του, οικονομική εκμετάλλευσή της από τον άλλο γιο της λόγω της εξάρτησής του από τον τζόγο.

Ανεξήγητη δικαστική απόφαση δικαστικής συμπαράστασης

Μάλιστα, υποστηρίζει πως ήδη σε βάρος του καταγγελλόμενου αδελφού του έχουν ήδη σχηματιστεί δικογραφίες για έκθεση σε κίνδυνο της ηλικιωμένης μητέρας τους, καθώς και για οικονομική της εκμετάλλευση.

Η 89χρονη γυναίκα έπασχε από σοβαρές λειτουργικές διαταραχές, αδυνατώντας πρακτικά να διεκπεραιώσει τις προσωπικές της ανάγκες, ενώ δύο φορές στο παρελθόν είχε χαθεί.

Ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο, μαζί με το ένα παιδί της, που είχε καταφέρει να πάρει τη δικαστική της συμπαράσταση, μαζί με δύο άλλα άτομα που δεν είχαν καμία συγγενική σχέση μαζί της.

Τώρα ο δεύτερος γιος ισχυρίζεται στη μηνυτήρια αναφορά του, ότι η ανάθεση της δικαστικής συμπαράστασης της ανήμπορης μητέρας του, έγινε εν αγνοία του και με ανεξήγητο τρόπο, καθώς ο ίδιος και τα επτά αδέλφια της δεν ενημερώθηκαν ποτέ γι' αυτή την πράξη, ενώ θεωρεί περίεργο, όπως τονίζει, το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν τους αναζήτησε ποτέ.

Ο δεύτερος γιος στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε τονίζει πως κατά την εκτίμησή του, υπήρξε παράλειψη και μεθόδευση με στόχο «να φαγωθεί» η σύνταξη και η ακίνητη περιουσία της μητέρας του.

Ισχυρίζεται, μάλιστα, πως ο αδελφός του έχει... αθεράπευτο εθισμό με τον τζόγο.

Καταγγελία για κακομεταχείριση

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο αδελφός που κατέθεσε τη μήνυση, καταγγέλλει ότι ο αδελφός του, αντί να φροντίζει τη μητέρα τους, την κακομεταχειριζόταν και την κακοποιούσε, αφήνοντάς την χωρίς ρούχα, χρήματα, ακόμα και χωρίς φαγητό.

Για τα παραπάνω, έχει καταθέσει και έγγραφες βεβαιώσεις από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων που επισκέφθηκε το σπίτι της παθούσας, όπου διαπίστωσε ότι οι συνθήκες υγιεινής ήταν εντελώς ανεπαρκείς, ότι ο συμπαραστάτης και το εποπτικό συμβούλιο δεν εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους, εκθέτοντας σε κίνδυνο την ανήμπορη γυναίκα και ότι η θανούσα έπεφτε και θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης. Δηλαδή, ότι η σύνταξή της κατέληγε στον τζόγο από τον γιό της που είχε αναλάβει υποτίθεται την προστασία της.

Η πώληση διαμερίσματος

Επιπλέον, ο γιος που κάνει τις καταγγελίες, αναφέρει πως ανακάλυψε μετά από έρευνα, ότι ο αδελφός του είχε πουλήσει ένα μικρό, αλλά πλήρως ανακαινισμένο διαμέρισμα της μητέρας τους, έναντι ποσού 7000 ευρώ, ενώ σε συμπαιγνία όπως ισχυρίζεται με το εποπτικό συμβούλιο, είχε αφήσει μέχρι και λογαριασμούς απλήρωτους.

Η πιο σοβαρή, όμως από τις καταγγελίες του αδελφού, είναι αυτή σύμφωνα με την οποία ότι η μητέρα του, είχε στην ουσία εγκαταλειφθεί από τον δεύτερο γιό της και την επιτροπή δικαστικής συμπαράστασης και υποσιτιζόταν, με άμεσο κίνδυνο για την ζωή της, ενώ ζητά να διερευνηθούν και τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σπίτι και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατό της.

Καταγγελία για ολιγωρία του δήμου και απειλές για τη ζωή του

Ο καταγγέλλων αδελφός όταν ανακάλυψε τα παραπάνω, απευθύνθηκε σε δικηγόρο για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά όπως ισχυρίζεται, δεν έπραξε τίποτα. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει φωτιά στο διαμέρισμα που έμενε η μητέρα του, όπου βρήκε τραγικό θάνατο από εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού.

Ο καταγγέλλων, μάλιστα, επιρρίπτει ευθύνες για ολιγωρία και στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, καθώς έναν μήνα πριν τον θάνατο της μητέρας του, δηλ. τον Οκτώβριο του 2021, δεν ανταποκρίθηκε σε εισαγγελική εντολή για άμεση απομάκρυνσή της από το σπίτι όπου διέμενε, λόγω των συνθηκών που ο προϊστάμενός της περιέγραφε.

Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι λόγω της έρευνας που κάνει εδώ και μήνες, δέχεται απειλές για τη ζωή του και για την οικογένειά του και γι΄αυτούς τους λόγους αποφάσισε να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την πυρκαγιά διενεργείται ακόμα προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων στην «Π», εναντίον του αδελφού του έχουν ήδη σχηματιστεί δύο δικογραφίες για έκθεση της ζωής της μητέρας του σε κίνδυνο και για οικονομική της εκμετάλλευση.

Δείτε επίσης