Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Με απείλησε ότι θα μου «λιώσει το κεφάλι»- Η συγκλονιστική κατάθεση στο δικαστήριο γυναίκας θύματος ενδοοικογενεαικής βίας

«Τον άκουσα να βρίζει αισχρά. Προσπάθησα να καταλάβω γιατί μιλούσε έτσι μπροστά στα τρία μας παιδιά»., είπε η γυναίκα

Θεσσαλονίκη:  Με απείλησε ότι  θα μου «λιώσει το κεφάλι»- Η συγκλονιστική κατάθεση στο δικαστήριο γυναίκας θύματος ενδοοικογενεαικής βίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή έναν άντρα που κατηγορείται ότι χτύπησε και απείλησε την σύζυγό του, μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του θύματος που περιέγραψε όσα έζησε, υποστηρίζοντας πως ο σύζυγός της την απείλησε πως θα της «λιώσει το κεφάλι».

Το περιστατικό για το οποίο μίλησε η γυναίκα στο δικαστήριο έλαβε χώρα την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο διαμέρισμα όπου ζει το ζευγάρι με τα τρία ανήλικα παιδιά του

Η γυναίκα επισκέφτηκε τη γιαγιά της μαζί με το βρέφος της οικογένειας και μόλις γύρισε ο άνδρας της επιτέθηκε. «Είναι παρανοϊκός, πίστευε ότι άφησα το παιδί μας στη γιαγιά μου και ότι εγώ πήγα αλλού. Όταν έφτασα στο σπίτι με κλείδωσε απ' έξω για 15 λεπτά και δεν με άφηνε να μπω μέσα» κατέθεσε η γυναίκα σύμφωνα με το thestival.gr.

«Τον άκουσα να βρίζει αισχρά και προσπάθησα να του μιλήσω για να καταλάβω τι συνέβαινε και μιλούσε έτσι μπροστά στα τρία μας παιδιά. Ήταν έξαλλος, ήθελε να φύγει και για αυτό πήρα το κινητό του και τα κλειδιά του σπιτιού για να μείνει να μιλήσουμε. Τότε με χτύπησε με σφαλιάρα στο πρόσωπο, με έπιασε από τον λαιμό και με έβριζε συνέχεια. Φοβήθηκα πολύ, όλα έγιναν μπροστά στα παιδιά μας» τόνισε η γυναίκα.

«Θα σου λιώσω το κεφάλι» - Τα παιδιά έκλαιγαν

Συνεχίζοντας η γυναίκα είπε: «Τρόμαξα πολύ, ειλικρινά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί γίνεται όλο αυτό. Έκανε άνω κάτω το σπίτι και γύρισε ανάποδα τους καναπέδες. Μόλις πήγαμε στο υπνοδωμάτιο, με σήκωσε με δύναμη στον αέρα, με πέταξε στο κρεβάτι και δεν με άφηνε να κουνηθώ. Τα παιδιά έκλαιγαν αλλά αυτός δεν σταματούσε. Μετά με έριξε στο πάτωμα και μου έλεγε «θα σου λιώσω το κεφάλι, δώσε μου το κινητό μου». Προσπάθησα να βγω από το υπνοδωμάτιο αρκετές φορές αλλά δεν με άφηνε. Στο τέλος προσπάθησε να με πετάξει έξω από το σπίτι και τα παιδιά έκλαιγαν. Αυτός με απείλησε ότι θα το κάνει το βράδυ που θα κοιμούνται», όπως είπε το θύμα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά - Έφυγε από το σπίτι

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος έγινε βίαιος απέναντί της.

Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια, είχε εκδικαστεί ξανά υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας όταν εκείνος της επιτέθηκε. «Τότε ήταν πιο σοβαρό το περιστατικό, όμως αυτή τη φορά φοβήθηκα πιο πολύ και τρόμαξα γιατί ήταν μπροστά τα παιδιά μας. Δεν τον έχω ξανά δει έτσι. Δε φοβήθηκα τις άλλες φορές όσο τώρα», είπε, σημειώνοντας πως πλέον έχει φύγει από το σπίτι μαζί με τα τρία τους παιδιά και φιλοξενούνται σε φιλικό της πρόσωπο, ενώ άμεσα σκοπεύει να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου είπε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που το θύμα κρύβει τα προσωπικά αντικείμενα, τα κλειδιά και το κινητό του συζύγου της για να μη φύγει από το σπίτι, επισημαίνοντας ότι κάθε φορά που υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ του ζευγαριού, η γυναίκα αναφέρει πως το βρέφος δεν είναι δικό του.

Επίσης, ανέφερε πως ο άντρας κατέθεσε μήνυση σήμερα το πρωί εναντίον της συζύγου του, καθώς ισχυρίζεται ότι εκείνη τον χτύπησε αρχικά στο λαιμό με μια κρεμάστρα.

Δείτε επίσης