Ελλάδα

Νοθεία καυσίμων: «Τσουνάμι» βλαβών στα αυτοκίνητα – Οι επιτήδειοι ρίχνουν ακόμα και νερό στη βενζίνη

Μία συνηθισμένη ζημιά  με το καλύτερο σενάριο,  μπορεί να κοστίσει  ακόμα και 700 ευρώ και πάνω, ενώ στην κακή εκδοχή μπορεί να οδηγήσει  ακόμα και σε ολική καταστροφή του αυτοκίνητου

Νοθεία καυσίμων: «Τσουνάμι» βλαβών στα αυτοκίνητα – Οι επιτήδειοι ρίχνουν ακόμα και νερό στη βενζίνη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επτά στα δέκα αυτοκίνητα έχουν νοθευμένο καύσιμο, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί οδηγοί βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των νοθευμένων καυσίμων. Και αυτό γιατί βλέπουν την ν περιουσία τους να καταστρέφεται και ταυτόχρονα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού οι επισκευές είναι πανάκριβες.

Λίγο μετά το γέμισμα σε κάποιο πρατήριο αρχίζουν τα... σημάδια της επερχόμενης ακινητοποίησης του οχήματος Δυσλειτουργία του κινητήρα και λαμπάκια που αρχίζουν να ανάβουν.

Δεν είναι υπερβολή να μιλήσει κανείς για «επιδημία» βλαβών από νοθευμένα καύσιμα. Το επιβεβαιώνουν, άλλωστε, πρατηριούχοι και συνεργεία αυτοκινήτων .

Ιδιοκτήτες συνεργείων, μάλιστα, μιλούν για κατάσταση πανικού που επικρατεί στα καταστήματά τους, με αυτοκίνητά που φθάνουν εκεί με την οδική βοήθεια για να επισκευαστούν μετά από βλάβες λόγω ακατάλληλης βενζίνης.

Οι επιπτώσεις της αύξησης των τιμών

Οι οδηγοί από την πλευρά τους παραδέχονται ότι η αύξηση των τιμών στα καύσιμα τους ώθησε σε ένα... σαφάρι αναζήτησης φτηνών πρατηρίων και σε ορισμένες περιπτώσεις το δέλεαρ της φτηνής τιμής κόστισε, τελικά, πανάκριβα αφού το καύσιμο ήταν νοθευμένο.

Αυτό που επισημαίνεται από όλες τις πλευρές - οδηγούς, πρατηριούχους και ιδιοκτήτες συνεργείων - είναι ότι και μετά τη μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές, τα φαινόμενα νοθείας εξακολουθούν..

Τουλάχιστον 700 ευρώ η ζημιά στην καλύτερη εκδοχή...

Μία συνηθισμένη ζημιά με το καλύτερο σενάριο, μπορεί να κοστίσει ακόμα και 700 ευρώ και πάνω, ενώ στην κακή εκδοχή μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ολική καταστροφή του αυτοκίνητου.

Οι ασυνείδητοι πρατηριούχοι θα νοθεύσουν το καύσιμο με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, από διαλύτες και άλλα χημικά που προμηθεύονται παράνομα, υποδεέστερο καύσιμο, μέχρι και νερό της βρύσης.

Δυστυχώς το νοθευμένο καύσιμο γίνεται αντιληπτό στο μάτι μόνο κατόπιν εορτής και αφού στραγγιστεί από το αυτοκίνητο, ενώ την ώρα που γίνεται η τροφοδοσία δεν καταλαβαίνει ο οδηγός πως το αυτοκίνητό του καταστρέφεται.

Στο... παιχνίδι μπαίνουν πλέον και αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες προσφέρουν πλέον ειδικές καλύψεις για επισκευές από νοθευμένο καύσιμο αυτό όμως, όπως θα πουν οι παράγοντες της αγοράς, δεν είναι λύση.

Από την πλευρά τους οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων κάνουν λόγο για... τσουνάμι βλαβών.

Δείτε επίσης