Ελλάδα

Ζίτσα: Έγινε η ευθανασία στο γαϊδουράκι - Οργή από τους συγχωριανούς για τον πρώην αντιδήμαρχο

Τα τραύματα του ζώου είναι πολύ σοβαρά, ενώ παράλληλα είχε δυσκολία στην αναπνοή και υποθερμία

Ζίτσα: Έγινε η ευθανασία στο γαϊδουράκι - Οργή από τους συγχωριανούς για τον πρώην αντιδήμαρχο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η κατάσταση της υγείας του άτυχου γαϊδουριού επιδεινωνόταν ώρα με την ώρα με αποτέλεσμα να βασανίζεται ακόμα περισσότερο. Το μαρτύριο, στο οποίο το υπέβαλε ο πρώην αντιδήμαρχος Ζίτσας Ιωαννίνων τελείωσε, αφού αποφασίστηκε να του γίνει ευθανασία χθες το βράδυ.

Αν έπαιρναν την απόφαση να μετακινηθεί θα πέθαινε με βασανιστικό τρόπο, είπε ο κτηνίατρος. Φιλοζωϊκές οργανώσεις είχαν πάρει τον γάιδαρο με εισαγγελική εντολή. Το ζώο είχε εκτεταμένες βλάβες στο στέρνο από το σύρσιμο, τα πόδια είχαν υποστεί εγκαύματα από την τριβή , ήταν υποθερμικό και δεν ανέπνεε καλά, ενώ είχε υποστεί και ρήξη διαφράγματος. Η παραμικρή προσπάθεια να μετακινούνταν θα του επέφερε επώδυνο θάνατο κι έτσι αποφασίστηκε να του γίνει ευθανασία.

Στο χωριό, πέρα από τα παιδιά που είδαν την ιστορία μπροστά στα μάτια τους και σοκαρίστηκαν, οι συντοπίτες του πρώην αντιδημάρχου στο Γραμμένο, είπαν ότι υπήρχε ένα σχοινί 3-4 μέτρα, κανένας γάιδαρος στην καρότσα που ήταν γεμάτη τελάρα και γενικότερα, κατέρριψαν τον έναν μετά τον άλλο τους ισχυρισμούς του ανεκδιήγητου αγρότη.

Εχει τον στάβλο και δεν ξέρει να περιποιηθεί τα ζώα, λέει μια γειτόνισσα που μένει ακριβώς απέναντι, ενώ ένας άλλος κάτοικος που είδε το ζώο να βασανίζεται τόνισε πως είδε το αγροτικό να το σέρνει και το ζώο να είναι γεμάτο με αίματα, η κοιλιά του σχεδόν ανοιγμένη, τα πόδια είχαν καεί από την τριβή και φαίνονταν τα κόκκαλα...

Δείτε επίσης