Ελλάδα

Στη Λάρισα ο τραγικός επίλογος: Με τιμές από στρατιωτικό άγημα το τελευταίο αντίο στην 19χρονη Θάλεια

Απαρηγόρητοι οι γονείς της, που ψάχνουν απαντήσεις για το πως το παιδί τους «έσβησε» από τη μια στιγμή στην άλλη - Εντός ημερών το πόρισμα του Ιταλού ιατροδικαστή - Χρονοβόρα διαδικασία οι τοξικολογικές εξετάσεις

Στη Λάρισα ο τραγικός επίλογος: Με τιμές από στρατιωτικό άγημα το τελευταίο αντίο στην 19χρονη Θάλεια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα συνοδεύουν και θα πουν το τελευταίο αντίο στην 19χρονη ναυτική δόκιμο, Θάλεια Καρδαμπάλου, που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι, καθώς έμελλε να ήταν και το τελευταίο.

Το ύστατο χαίρε στην άτυχη ναυτική δόκιμο θα γίνει με τιμές από στρατιωτικά αγήματα.

Την Τετάρτη το μεσημέρι η σορός της 19χρονης έφτασε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Λάρισα από την Ιταλία και μεταφέρθηκε στο σπίτι της, στη συνοικία Παπασταύρου. Απαρηγόρητοι οι γονείς αδυνατούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους έφυγε από τη ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη.

Πριν ένα χρόνο η οικογένεια γιόρταζε την επιτυχία της Θάλειας για την είσοδό της στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Και σήμερα, οι τραγικοί γονείς ανοίγουν το σπίτι τους για να κηδέψουν το παιδί τους.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό το πόρισμα του Ιταλού ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροτομή στην 19χρονη ναυτική δόκιμο. Θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα για να ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις ώστε η οικογένεια να έχει μια πλήρη εικόνα και κυρίως την απάντηση στο τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη νόσηση της κόρης τους αλλά και την εν συνεχεία ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής της που οδήγησε στο θάνατό της.

Παρόντες στην κηδεία της 19χρονης εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού

Στην Λάρισα θα παρευρεθούν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας και οι συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή για να της πουν το «τελευταίο αντίο».

Πατέρας 19χρονης: «Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου»

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή της, ενώ δεν γνωρίζουν ακόμη την αιτία του θανάτου της κόρης τους.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια, αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας της 19χρονης δοκίμου, μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Όπως εξήγησε, ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου της 19χρονης Θάλειας και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα.

Δείτε επίσης