Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πυρκαγιά στη χωματερή ογκωδών στον Εύοσμο

Νέα μεγάλη πυρκαγιά -η δεύτερη μέσα σε λίγα 24ωρα- εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα απορρίμματα που έχουν δημιουργήσει μια άτυπη χωματερή ογκωδών αντικειμένων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πυρκαγιά στη χωματερή ογκωδών στον Εύοσμο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2.57 πμ σε έκταση που βρίσκεται πάνω από την Περιφερειακή Οδό, κάτω από τα κοιμητήρια Ευόσμου. Το σημείο γειτνιάζει με τον χώρο όπου είναι σταθμευμένα απορριμματοφόρα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης με 8 υδροφόρες της Πυροσβεστικής, 3 υδροφόρες του δήμου, 3 χωματουργικά μηχανήματα και μεγάλος αριθμός πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει οριοθετηθεί, δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά η κατάσταση στην ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Οι απειλές
Πυρκαγιά στο ίδιο σημείο είχε εκδηλωθεί και την περασμένη Δευτέρα (29/8), ενώ όπως είχε αποκαλύψει το GRTimes.gr άγνωστοι απείλησαν προ ημερών πως η συγκεκριμένη χωματερή «θα πάρει φωτιά και θα… κλαίτε».

Τη σχετική καταγγελία είχε κάνει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής.

«Στις 22/8 ενημερώθηκα ότι άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ όχημα, πέρασαν έξω από το συγκεκριμένο σημείο και απείλησαν τρεις δημοτικούς υπαλλήλους. Όπως με πληροφόρησαν, τους φώναξαν χαρακτηριστικά “θα πάρει φωτιά και θα… κλαίτε”», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδιαλιανός «έδειξε» εμπρησμό αναφερόμενος στη σημερινή φωτιά.

Πηγή: GRTimes.gr

Δείτε επίσης