Ελλάδα

Πάτρα: Καταθέσεις - «φωτιά» για Μαλένα και Ίριδα - Προετοιμάζει τη νέα «γραμμή» της η Πισπιρίγκου

Ξεκινούν οι ανακρίσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών - Ποιοι έχουν πρώτοι σειρά - Με Κούγια στην τελική ευθεία η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Καταθέσεις - «φωτιά» για Μαλένα και Ίριδα - Προετοιμάζει τη νέα «γραμμή» της η Πισπιρίγκου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ξεκινά σήμερα η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, της Μαλένας και της Ίριδας, που έφυγαν από τη ζωή το 2021 και το 2019, αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή η κατηγορούμενη ετοιμάζει την υπερασπιστική της γραμμή με την καθοδήγηση του Αλέξη Κούγια που την εκπροσωπεί εδώ και μερικές ημέρες.

Σειρά κατάθεσης

Πρώτος αναμένεται να καταθέσει ο παθολογοανατόμος που συνέταξε και έστειλε την έκθεσή του στους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα στο συμπέρασμα της οποίας καταλήγει ότι στα όργανα της Μαλένας και της Ίριδας που εξέτασε, διαπίστωσε μια έντονη υποξία.

Αμέσως μετά τον παθολογοανατόμο, θα καταθέσουν οι κύριοι Καρακούκης και Καλόγριας το πόρισμα των οποίων οδήγησε στην απαγγελία νέων κατηγοριών στην 33χρονη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις της Αγγελικής Τσιόλα και της Χριστίνας Τσάκωνα που είχαν συντάξει τα αρχικά πορίσματα και φυσικά τα όσα θα πει η 33χρονη κατηγορούμενη, που αυτήν τη φορά θα έχει την καθοδήγηση του Αλέξη Κούγια.

Τελευταία θα κληθεί σε απολογία η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αναμένει και το βούλευμα για τη πρώτη υπόθεση που αφορά στη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Ποια στοιχεία οδήγησαν στη δίωξη

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρια.

Ωστόσο, στην αξιολογική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται πως μέτρησε το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα και στις δύο αξιόποινες πράξεις, αλλά και πως φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να υπάρχει ένα modus operandi.

Για την Μαλένα

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας, οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει, αλλά το παιδί είναι κρύο. Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία.

Οι γιατροί, στις καταθέσεις του, φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλένα το είχε ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Για την Ίριδα

Τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε τους δύο εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατος της μικρούλας ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας.

Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην ανάκριση και σύντομα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί σε απολογία για την υπόθεση αυτή, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Δείτε επίσης