Ελλάδα

Καιρός: «Προσοχή την Παρασκευή», προειδοποιεί ο Μαρουσάκης - SOS για επικίνδυνα φαινόμενα

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε, με κορύφωση την Παρασκευή, προειδοποιεί ο γνωστός μετεωρολόγος - Σήμα κινδύνου για κεραυνούς

Καιρός: «Προσοχή την Παρασκευή», προειδοποιεί ο Μαρουσάκης - SOS για επικίνδυνα φαινόμενα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ποδαρικό του μήνα με άστατο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και με κορύφωση των επικίνδυνων φαινομένων, αύριο, Παρασκευή.

«Αν και ο άστατος καιρός θα επιμείνει και σήμερα το απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα όπου σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα», αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος και συνεχίζει εξηγώντας:

«Βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία και τα βόρεια Βαλκάνια το οποίο μετατοπιζόμενο πιο ανατολικά προκαλεί κατά περιόδους άστατο καιρό και στην περιοχή μας. Όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη των βροχοπτώσεων που καλύπτει τη Γηραιά Ήπειρο η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις αυτές περιοχές.

Από σήμερα το απόγευμα το αυτό σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.

Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κλείνει την πρόγνωσή του εφιστώντας την προσοχή στους κεραυνούς.

Δείτε επίσης