Ελλάδα

Με το βλέμμα στο «πακέτο» της ΔΕΘ οι έμποροι

Παρουσία στον εκθεσιακό χώρο της 86ης ΔΕΘ και για την ΕΒΕΠ

Με το βλέμμα στο «πακέτο» της ΔΕΘ οι έμποροι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Παρουσία θα έχει και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, από τις 10-18 Σεπτεμβρίου 2022 στον εκθεσιακό χώρο της φετινής 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας το επιχειρείν που αναπτύσσεται στον ευρύτερο πειραϊκό χώρο στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, των logistics και των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, το Περίπτερο 2 Stand 4, όπου φιλοξενείται φέτος το ΕΒΕΠ, πλαισιώνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων, καθώς και η Δημοτική Αρχή του Πειραιά με φορείς όπως το Κέντρο στήριξης επιχειρηματικότητας, το Κέντρο προώθησης της επιχειρηματικότητας νεοφυών επιχειρήσεων, το Κέντρο υποστήριξης για τη δημιουργία και ανάπτυξη κοινότητας γνώσης και καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία, στο Δήμο Πειραιά. Στην έκθεση συμμετέχουν και οι εταιρίες - μέλη του επιμελητηρίου, MAVRIKOS IMPORTS S.A., ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε., AGORA SHIPBROKING CORPORATION, TELEMATIC MEDICAL APPLICATIONS, SEASONS DECORATIONS, FESTIVE ILLUMINATIONS, ASCO TAPE A.E., LAGOGIANNIS SD LEADER και τα ναυπηγεία Ν. ΨΥΧΑΛΗΣ ΕΠΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η φετινή διοργάνωση προσλαμβάνει ιδιάζουσα σημασία για την οικονομία της χώρας, καθώς οι επιχειρήσεις βιώνουν έντονα τις οικονομικές δυσκολίες, ελέω του ενεργειακού ως απόρροια της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, επιθυμούν τη στήριξη της κυβέρνησης, ενώ προσδοκούν, πως οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα κινούνται μεταξύ κοινωνικής ευαισθησίας και οικονομικής λογικής. Η οικονομία είναι «κυκλική» και η φετινή ΔΕΘ προβάλλει την ευκαιρία να κατανοήσουμε τη σημασία της κυκλικής επιχειρηματικότητας και την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για πράσινες επενδύσεις στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αφιέρωμα στην «κυκλική οικονομία» έχουν λοιπόν ετοιμάσει οι διοργανωτές της 86ης ΔΕΘ, ώστε να παρουσιαστούν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο πεδίο της ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, αφού το ενεργειακό, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το κυρίαρχο πρόβλημα στην προσεχή διετία, και πλέον.

Με την απαραίτητη υπευθυνότητα και την ενεργοποίηση απ' όλες τις πλευρές, ο επιμελητηριακός θεσμός μπορεί να αναδειχθεί σε πολύτιμο εργαλείο, όχι μόνο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και συνολικά για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, στη βάση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας. Τα επιμελητήρια εκτός από κέντρα εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών, μπορούν να γίνουν κέντρα ψηφιακών γνώσεων και δομές στήριξης των επιχειρήσεων, που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια στην ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, στην ψηφιακή οικονομία και σε μία βιώσιμη ανάπτυξη, αντίστοιχη των οικονομικά ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών, απαλλαγμένη από το άγχος του ενεργειακού. 'Αλλωστε το ΕΒΕΠ έχει ήδη τοποθετηθεί και προτείνει τη λύση «3Α» για Αυτοπαραγωγή - Αποθήκευση - Αυτοκατανάλωση, συνδυάζοντας το «Net-metering» χωρίς πώληση και τιμολογιακό συμψηφισμό, δίνοντας σε μια επιχείρηση τη δυνατότητα να παράγει, με χρήση φωτοβολταϊκού συστήματος, την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει, ενώ ταυτόχρονα να παραμένει συνδεδεμένη στο δίκτυο, το οποίο, όπου είναι εφικτό, να χρησιμοποιεί και ως «αποθήκη» ηλεκτρικής ενέργειας. Στην Ελλάδα, οι έννοιες της γαλάζιας ανάπτυξης και κυκλικής επιχειρηματικότητας είναι αρκετά καινούργιες και η φετινή ΔΕΘ ίσως αποτελεί μια καλή ευκαιρία να τις κατανοήσουμε καλύτερα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε επίσης