Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: «Του ξέφυγε και τότε της είπε ότι "θα την καταστρέψει"» - Ανατριχιαστικές περιγραφές για την απόπειρα βιασμού

Συγκλονιστική η κατάθεση ηθοποιού και φίλης καταγγέλλουσας. «Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος ο Φιλιππίδης», είπε η μάρτυρας για να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες ηθοποιοί δίσταζαν να τον καταγγείλουν - «Δεν θα βρω ποτέ δουλειά», δήλωνε το θύμα

Πέτρος Φιλιππίδης: «Του ξέφυγε και τότε της είπε ότι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Ήταν πολύ αναστατωμένη, αγχωμένη. Είχε κοκκινίλες στο λαιμό. Φοβήθηκα ότι κάτι κακό της συνέβη. Προσπάθησα να την ηρεμήσω και τότε μου είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει».

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα, Πέμπτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας νεαρή ηθοποιός, συνάδελφος και φίλη μιας από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος θιασάρχης και ηθοποιός επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά μέσα στο καμαρίνι του το 2010.

Παρών στη δικαστική αίθουσα σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, άκουσε την μάρτυρα να περιγράφει στο δικαστήριο τα όσα της αφηγήθηκε η φίλη της σχετικά με όσα συνέβησαν ενώ βρισκόταν μαζί του σε ραντεβού για ένα ρόλο σε παράστασή του.

Η μάρτυρας, συγκεκριμένα, είπε: «Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια εκείνη φώναζε προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά. Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Ξεκλείδωσε την πόρτα και τότε εκείνη κατάφερε να φύγει».

Όπως υποστήριξε η μάρτυρας εκείνη την ημέρα η φίλη της μονολογούσε λέγοντας: «καταστράφηκα, δεν θα βρω ποτέ δουλειά». Μάλιστα, της ζήτησε να μην το πει σε κανέναν, όπως τόνισε.

«Τότε χτύπησε το κινητό της και ήρθε ένα μήνυμα πολύ αισχρό, χυδαίο από τον κ. Φιλιππίδη, είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε: «Την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις» . Αυτό έγραφε το μήνυμα, όπως εξήγησε, και υπογράμμισε πως «τότε επιβεβαιώθηκαν τα πάντα»

Πρόεδρος: Της είπατε να το καταγγείλει;

Μάρτυρας: Ντρέπομαι αλλά δεν το σκέφτηκα . Δεν είχα το θάρρος… Ήταν πολύ δυνατός άνθρωπος ο Φιλιππίδης. Δεν πίστευα ότι συμβαίνει, μπορεί να μην ήθελα να το πιστέψω. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη…που δεν το σκέφτηκα. Η φίλη μου κλείστηκε πολύ στον εαυτό της , ούτε στον σύντροφο της δεν το είπε».

Η ηθοποιός κατέθεσε στη συνέχεια ότι τα χρόνια που ακολούθησαν άκουσε πολλές φήμες για παράλληλες σχέσεις του ηθοποιού και κακοποιητικές συμπεριφορές ενώ δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων με αφορμή το γεγονός ότι το 2016 συνεργάστηκε μαζί του σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με το οποίο είχε συμβόλαιο.

«Είχαμε καλή συνεργασία. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός με σπάνιο ταλέντο. Απέναντι μου ήταν τυπικός, δεν βρεθήκαμε ποτέ μόνοι μας…».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως δυσκολεύτηκε να αποφασίσει αν θα συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο λόγω της επίθεσης που δέχτηκε η φίλη της. Ωστόσο, εξήγησε πως δεν είχε την πολυτέλεια να αρνηθεί τη δουλειά για οικονομικούς λόγους και σε αυτό συμφώνησε τότε και η καταγγέλλουσα την οποία ενημέρωσε. «Με καθησύχασαν ότι το περιβάλλον του Εθνικού είναι προστατευμένο και έτσι συνέχισα» είπε.

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, συνεργαστήκατε μαζί του.

Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσα δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.

Εισαγγελέας: Την πήρατε;

Μάρτυρας: Ναι την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω να δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Αναφερόμενη δε σε ευχετήριο μήνυμα που είχε στείλει το 2018 στον κατηγορούμενο η μάρτυρας το χαρακτήρισε «διπλωματικό».

«Για να μην εκληφθεί ως προσωπική η απόρριψη» εξήγησε καθώς είχε ένα χρόνο νωρίτερα αρνηθεί πρόταση του για δουλειά.

Δείτε επίσης