Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» η πρόταση εισαγγελέα - Ζητά την παραπομπή της σε δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο εισαγγελέας, Γιώργος Νούλης, προτείνει, επίσης και την παράταση της κράτησης της κατηγορούμενης για άλλους έξι μήνες

Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης προτείνει να δικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για δύο κακουργήματα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης με πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας ζητά την την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα τη μεγάλη της κόρη Τζωρτζινα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει επιπλέον και την εξακολούθηση της προσωρινής της κράτησης για άλλους 6 μήνες.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να λάβει την απόφασή του το αμέσως επόμενο διάστημα με βούλευμα που θα εκδώσει.

Η ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας είχε ασκηθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Το εισαγγελικό αίτημα για έκδοση εντάλματος και η κεταμίνη

Μάλιστα, η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, στην οποία ανατέθηκε ο περαιτέρω χειρισμός της δικογραφίας, είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 33χρονης κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα. Ο τελευταίος είχε την άποψη ότι η κατηγορούμενη πρέπει να κληθεί σε απολογία με την έκδοση εντάλματος, γατί «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Η εισαγγελική αρχή οδηγήθηκε στην άσκηση ποινικής δίωξης βασιζόμενη στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων όπου φέρεται να διαπιστώθηκε η χορήγηση της θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στην 9χρονη σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των γιατρών, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν την έδωσαν στο παιδί βάρυναν στις αποφάσεις των αρχών.

Το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός βασίζει το σκεπτικό της παραπεμπτικής πρότασής του σε συμπεριφορές που εκδήλωσε η μητέρα αλλά και στο γεγονός πως ήταν μόνη στο δωμάτιο με τη μικρή.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ενώ είχε κηρυχθεί το πέρας της ανάκρισης από την κ. Σαλάππα, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης θεώρησε, βασιζόμενος στα στοιχεία της δικογραφίας και όχι κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας όπως είναι το σύνηθες, ότι είναι αναγκαία η άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο κ. Νούλης προχώρησε στην άσκηση της δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας θεωρώντας ότι το επεισόδιο του Απριλίου του 2021, που προκάλεσε τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, οφείλεται στην προσπάθεια της 33χρονης μητέρας της να κόψει το νήμα της ζωής της.

Τώρα ο κ. Νούλης με την πρότασή του ζητά από το Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει σε δίκη την 33χρονη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Πισπιρίγκου

Για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, η σκυτάλη περνά πλέον στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί αν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη και για ποια αδικήματα η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Επίσης, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα παραταθεί ή όχι η προφυλάκιση της κατηγορούμενης για άλλους έξι μήνες.

Το επίμαχο βούλευμα αναμένεται να εκδοθεί σε, περίπου, ένα μήνα. Μετά την έκδοση του βουλεύματος, αν αυτό είναι παραπεμπτικό, θα προσδιοριστεί από την Εισαγγελία η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δύο δικών με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Αυτή η εξέλιξη καθιστά πιθανή την διεξαγωγή δύο δικών στην περίπτωση που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκδώσει παραπεμπτικά βουλεύματα και για τις δύο υποθέσεις.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί αν το βούλευμα για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας εκδοθεί ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η ανάκριση για τη δεύτερη υπόθεση που έχει να κάνει με τους θανάτους ων δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται στο τέλος του Σεπτεμβρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί σε απολογία για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας, Ευγενίας Τζωρτζάτου, που χειρίζεται τη δικογραφία για τους θανάτους των Μαλένας και Ίριδας.

Δείτε επίσης