Ελλάδα

Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο από το Φαληράκι με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου εργολάβου – Τι υποστηρίζουν οι δολοφόνοι

Ποιες ήταν οι τελευταίες κινήσεις του 46χρονου εργολάβου πριν πάει στο μοιραίο για τη ζωή του ραντεβού. Έγγραφο αποκαλύπτει τα χρέη του ξενοδόχου προς το θύμα του

Τι αναφέρει το ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνώρισης χρέους στον εργολάβο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει την οικονομική σχέση μεταξύ του 46χρονου εργολάβου από τη Ρόδο και των καθ' ομολογία δολοφόνων του, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για έγγραφο, που χρονολογείται από το 2019 στο οποίο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 που το αποκάλυψε, σημειώνεται ως οφειλόμενο από τον 53χρονο ξενοδόχο, το ποσό των 100.000 ευρώ στο θύμα της δολοφονίας.

Όπως υποστηρίζει ο αδελφός του θύματος, δεν τηρήθηκε αυτή η συμφωνία για τμηματική εξόφληση, όμως η άλλη πλευρά ισχυρίζεται πως υπάρχουν εξοφλητικές αποδείξεις.

Με βάση το επίμαχο έγγραφο οι τρεις πρώτες δόσεις ήταν ύψους 10.000 ευρώ η κάθε μία, ενώ από τον Ιούνιο του 2020, το ποσό που καλείτο να δώσει ο καθ' ομολογία δολοφόνος στο θύμα του, ήταν 14.000 ευρώ μηνιαίως επί 5 μήνες.

Στο ίδιο ιδιωτικό συμφωνητικό αναγνώρισης χρέους αναφέρεται ρητά πως σε περίπτωση καθυστερήσεως έστω και μιας δόσης, ολόκληρο το ποσό καθίσταται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και με πρόσθετη ρήτρα 20.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο 46χρονος εργολάβος οικοδομών, έχει καταγραφεί σε βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στο Φαληράκι της Ρόδου να αγοράζει τσιγάρα, να μιλάει στο κινητό και να ετοιμάζεται να πάει στο μοιραίο ραντεβού.

Λίγα λεπτά αργότερα ο 53χρονος ξενοδόχος, μαζί με τον 20χρονο γιο του, όπως ομολόγησαν, τον σκότωσαν και τον έθαψαν.

«Θέλω δικαιοσύνη να τους κλείσουν όλους μέσα φυλακή... Εγώ ήξερα από την πρώτη μέρα ότι όλη η οικογένεια ήξερε για το έγκλημα και το κρύβανε...» λέει συντετριμμένος ο αδελφός του θύματος.

Ο αδελφός του 46χρονου εργολάβου οικοδομών, που εξαφανίστηκε στις 28 Αυγούστου και δολοφονήθηκε στη Ρόδο, ξεσπά σε κλάματα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι για τη γενέτειρά τους, όπου θα γίνει η ταφή του άτυχου πατέρα τριών παιδιών.

Η οικογένεια τού θύματος πιστεύει ότι τον σκότωσαν όταν πήγε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του, ύψους 100.000 ευρώ, από την κατασκευή δωματίων στο τουριστικό κατάλυμα των συλληφθέντων για τη δολοφονία του. Ουδέποτε όμως, όπως ισχυρίζονται, πληρώθηκε το σύνολο της αμοιβής που του χρωστούσαν.

«Δεν ήθελα ποτέ να τον σκοτώσω! Έμπλεξα τον γιο μου χωρίς να φταίει».

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου διαπίστωσαν την εμπλοκή του 53χρονου ξενοδόχου και του 20χρονου γιου του στο έγκλημα. Κατά την προανάκριση, ο πρώτος φέρεται να ομολόγησε πως σκότωσε τον 46χρονο πατέρα τριών παιδιών.

Ο 53χρονος ξενοδόχος υποστήριξε πως το θύμα τον είχε αναζητήσει στο ξενοδοχείο του, ευρισκόμενο σε έξαλλη κατάσταση. Είχε συναντήσει τον γιο του, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επίσκεψη του 46χρονου.

Όπως είπε ο 53χρονος, «έφθασα εκεί και προσπάθησα να τον ηρεμήσω, αλλά ξέφυγε η κατάσταση. Αρχικά επιτέθηκε στον γιο μου και εγώ μπήκα στη μέση. Επειδή δεν μπορούσα να τον αντιμετωπίσω, έπιασα ένα σκοινί που είχα στο αμάξι και του το πέρασα στο λαιμό και τους ώμους μέχρι που σε κάποια φάση δεν αντιδρούσε. Τότε κατάλαβα ότι είχε γίνει το κακό».

Ο γιος του ξενοδόχου και συγκατηγορούμενός του, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως δεν συμμετείχε στη δολοφονία, αλλά μόνον στην απόκρυψη στοιχείων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δράστες σε άλλο σημείο εγκατέλειψαν το όχημα τού θύματος και σε άλλο έκρυψαν τη σορό του, η οποία όταν εντοπίστηκε έφερε μόνο εσώρουχο και κανένα άλλο ρούχο.

Ο 20χρονος υποστήριξε πως είχε αφήσει τους δύο άνδρες, ενώ διαπληκτίζονταν και ότι μόλις πήγε να δει τι συμβαίνει, το θύμα είχε ήδη χάσει τη ζωή του. «Μετά από λίγη ώρα είδα τον Γιάννη στο έδαφος με το σκοινί στο λαιμό και τους ώμους και ο πατέρας μου με έδιωξε λέγοντάς μου "φύγε από ‘δω”. Μετά από λίγη ώρα με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και μου είπε ότι ήθελε βοήθεια. Βρεθήκαμε στο μαγαζί και τον βοήθησα μόνο να φορτώσει τη σορό στο αγροτικό αυτοκίνητο και πήγαμε μαζί στο βουνό, όπου άφησε το πτώμα εκεί. Εγώ δεν συμμετείχα σε αυτό», φέρεται να είπε ο γιος του ξενοδόχου.

Ο 53χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι «δεν ήθελα να τον σκοτώσω, προσπαθούσα να τον ακινητοποιήσω, να αμυνθώ και να προστατεύσω εμένα και τον γιο μου. Δεν ήθελα ποτέ να τον σκοτώσω! Έμπλεξα τον γιο μου χωρίς να φταίει».

Δείτε επίσης