Ελλάδα

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 11,6 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρό του ήταν στη  θαλάσσια περιοχή 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου

Καθησυχαστικός είναι για τον σεισμό μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, ο Ευθύμιος Λέκκας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά το πρωί της Πέμπτης.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 10:36 σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα δύο νησιά του Ιονίου και έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Με βάση την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

«Δεν έχει αναφερθεί κάτι για ζημιές. Ήταν όμως ισχυρός ο σεισμός» είπε ο δήμαρχος Ληξουρίου, Γ. Κατσιβέλλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Ήταν ιδιαίτερα αισθητός αλλά δεν δημιουργήθηκε θέμα, έγινε από ότι φαίνεται σε θαλάσσιο χώρο» πρόσθεσε

Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού έδωσε ως μέγεθος του σεισμού τα 5,4 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 11,6 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρό του ήταν στη θαλάσσια περιοχή 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου.

Από την πλευρά του το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο μετράει τον σεισμό στα 5,2 Ρίχτερ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακολούθησαν στον ίδιο χώρο δύο μικρότερες δονήσεις της τάξης των 2,8 Ρίχτερ, αμφότερες, με διαφορά 6 λεπτών η μία από την άλλη.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, πρόκειται για την πιο σεισμογενή περιοχή της Ελλάδας.

Ο συγκεκριμένος σεισμός ταρακούνησε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο και αν και ήταν έντονος, ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι μία περιοχή που φιλοξενεί τέτοιους σεισμούς και ο συγκεκριμένος σεισμός είναι σε μεγάλη απόσταση από τον χερσαίο χώρο».

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδύλης, είπε για την εν λόγω σεισμική δόνηση: «Θα περιμένουμε να δούμε εάν πρόκειται για μία γενικότερη διέγερση ή για μεμονωμένο γεγονός».

ΣΕΙΣΜΟΣ_ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ_ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Δείτε επίσης