Ελλάδα

Σεισμός στη Ζάκυνθο: Ανάγκη λήψης μέτρων ια να περιοριστεί ο κίνδυνος κατολισθήσεων στο «Ναυάγιο»

Ο σεισμολόγος, Σπύρος Τάσσος, τόνισε πως: «Εάν χρειαστεί θα πρέπει να κλείσει και η παραλία δεν μπορεί να κινδυνεύει η ζωή ανθρώπων από ένα σεισμό»

Σεισμός στη Ζάκυνθο:  Ανάγκη λήψης μέτρων ια να περιοριστεί ο κίνδυνος κατολισθήσεων στο «Ναυάγιο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγόρευσε την αποβίβαση επισκεπτών στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, όπου σημειώθηκε αποκόλληση και πτώση βράχων , λίγη ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:36, το πρωί της Πέμπτης, στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ και μέχρι τις 11:16 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν άλλοι 7 σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερο μέγεθος αυτό των 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος, Σπύρος Τάσσος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τον σεισμό και τους κινδύνους κατολισθήσεων.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τονίζεται ότι κάθε φορά που γίνεται ένας σεισμός, να μην συζητάμε εάν και πότε θα γίνει ο επόμενος ή αν οι σεισμοί προβλέπονται ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε έτοιμοι να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες του σεισμού όσο είναι δυνατόν», ανέφερε αρχικά.

«Στην περίπτωση του «Ναυαγίου», εκεί είναι μία περιοχή που έχει πρόβλημα. Πρέπει να παρθούν μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος κατολισθήσεων, αυτός είναι ο κίνδυνος. Εάν χρειαστεί θα πρέπει να κλείσει και η παραλία, δεν μπορεί να κινδυνεύει η ζωή των ανθρώπων από έναν σεισμό. Η παραλία είναι επικίνδυνη προφανώς», συμπλήρωσε.

«Μπορούν να γίνουν εργασίες πρόληψης για να μην πέσουν τα βράχια και μέτρα αντιστήριξης. Ο σεισμός 5,4 ρίχτερ είναι νοτιοδυτικά από το Ληξούρι, δεν υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος σεισμός να προκαλέσει κάτι σε κατοικημένη περιοχή», κατέληξε.

Δείτε επίσης