Ελλάδα

Σύλληψη δύο διακινητών στη Ρόδο

Ένας εκ των δύο έβγαλε όπλο και σημάδεψε το πλήρωμα του λιμενικού.

Σύλληψη δύο διακινητών στη Ρόδο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι δισκινητές ηλικίας 35 και 21 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς μεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα -που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος- καθώς και για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Ο 35χρονος κατηγορείται επιπλέον για κατοχή όπλου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου λίγο πριν τις 7.00 το πρωί το λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από Στρατιωτικό Παρατηρητήριο για την ύπαρξη υπόπτου ταχύπλοου σκάφους που έπλεε με μεγάλη ταχύτητα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων προερχόμενο από παραλιακή περιοχή του Φετιγιέ προς την θαλάσσια περιοχή της Καλλιθέας.

Περίπου στις 7.15, το σκάφος εντοπίστηκε κοντά σε βραχώδη ακτή να αποβιβάζει μετανάστες χωρίς να έχουν μαζί τους σωσίβια. Μόλις αντιλήφθηκαν το περιπολικό σκάφος του λιμενικού, οι διακινλητές ξεκίνησαν να σπρώχνουν με τη βία τους μετανάστες από το ταχύπλοο, ενώ παράλληλα ανέπτυσσε ταχύτητα κινούμενο προς το περιπολικό σκάφος, με σκοπό να διαφύγει. Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να διαφύγει επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τότε ο 35χρονος έβγαλε όπλο και σημάδευσε το πλήρωμα του λιμενικού. Κατόπιν τούτου, οι λιμενικοί προχώρησαν σε ρίψη προειδοποιητικών πυρών σε ασφαλή σημεία. Στη συνέχεια, ο 35χρονος προσάραξε το σκάφος στην βραχώδη ακτή, όπου μαζί με τον 21χρονο πήδηξαν στα βράχια για να διαφύγουν, πετώντας το πιστόλι.

Σε αυτό το σημείο, στελέχη του λιμενικού αποβιβάστηκαν στη στεριά και ακινητοποίησαν τους κατηγορούμενους, ενώ συνέλαβαν και εννέα μετανάστες. Το πιστόλι μάρκας “WALTHER”, διαμετρήματος 7,65mm βρέθηκε στα βράχια και κατασχέθηκε.

Από καταθέσεις μαρτύρων προέκυψε ότι οι μετανάστες συνεννοήθηκαν για τη μεταφορά τους με κάποιον «Abu Joud» στον οποίο κατέβαλαν το ποσό των 6.000 ευρώ, αλλά και σε κάποιον «Abu Yazan».

Το σημείο εκκίνησής τους ήταν το Φετιγιέ, επίσης αναγνώρισαν δύο από τους συνολικά 11 συληφθέντες ως διακινητές-χειριστές του ταχύπλοου σκάφους με το οποίο μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στην Ρόδο.

Οι δύο Τούρκοι ομολόγησαν τα όσα τους αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι έλαβαν 3.000 ευρώ έκαστος και ότι ο «Yamac», είναι ο αρμόδιος για τα σκάφη και τα δρομολόγια που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα.

Επίσης, ανέφεραν ότι στο συγκεκριμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών ως βασικά μέλη στην Τουρκία είναι οι Ramazan, Ozcan και ο Umut και ως αρχηγικό μέλος φέρεται ένας «Mustafa».

Προέκυψε εξάλλου ότι ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί ξανά για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην Χίο πριν από έξι χρόνια, στις 02-01-2016.

Πηγή: dimokratiki.gr

Δείτε επίσης