Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας καταθέτει στη δίκη

Σημαντική θεωρείται η κατάθεση του κ. Μπιμπίλσ. Θα ερωτηθεί για την γυναίκα που κατήγγειλε τον κατηγορούμενο ηθοποιό για βιασμό

Ο Σπύρος Μπιμπίλας καταθέτει ως μάρτυρας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει σήμερα Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που δικάζει τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, με θύματα τρεις γυναίκες συναδέλφους του.

Συγκεκριμένα, αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση της συζύγου του κατηγορούμενου ηθοποιού, Ελπίδας Νίνου, η οποία απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, αναμένεται να ανεβεί στο βήμα του μάρτυρα ο κ. Μπιμπίλας.

Η κατάθεση του προέδρου του ΣΕΗ θεωρείται σημαντική καθώς ο κ. Μπιμπίλας φέρεται να είναι το πρόσωπο εκείνο το έφερε εμμέσως σε επαφή τον Πέτρο Φιλιππίδη με την γυναίκα που τον καταγγέλλει για τον βιασμό της.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφερόμενος στην εμπλοκή του ως μάρτυρας στην υπόθεση είχε επισημάνει σε συνέντευξή του τα εξής:

«Ο Πέτρος με έβαλε μάρτυρα υπεράσπισής του χωρίς να το γνωρίζω. Όταν με κάλεσε η Εισαγγελία, δεν ήξερα για τι με καλεί. Όταν έφτασα εκεί, έμαθα πως είμαι μάρτυρας υπεράσπισης. Ζήτησα να μην χαρακτηριστώ μάρτυρας υπεράσπισης. Ο εισαγγελέας με χαρακτήρισε μάρτυρα αληθείας. Εγώ δεν μπορώ να πάρω τη θέση και να υπερασπίζομαι κάποιον, όταν κάποιες πολύ φίλες μου έχουν υποστεί πράγματα. Αυτές πρέπει να υπερασπιστώ. Ούτε να κάνω τον Πόντιο Πιλάτο μπορώ, ούτε να καταφερθώ εναντίον γυναικών, που κάποιες από αυτές είναι το ίδιο φίλες μου όπως ήταν ο Πέτρος».

Σύμφωνα, πάντως, με την κ. Νίνου η γυναίκα που κατήγγειλε τον σύζυγό της για βιασμό βρέθηκε στο περιβάλλον του συζύγου της , καθώς ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε προτείνει στο Πέτρο Φιλιππίδη να προσλάβει τη μητέρα της για εργασία στο θέατρο.

Συγκεκριμένα, η κ. Νίνου είχε αναφέρει στην κατάθεσή της για την τρίτη καταγγέλλουσα: «Την γνωρίζω από την μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπίμπιλας στο σύζυγό μου να τη πάρει σε μια δουλειά. Ήταν μια γυναίκα που μεγάλωνε ένα παιδί μόνη της και βρίσκονταν σε κακοποιητική σχέση. Ο Σπύρος ήθελε να τη βοηθήσει. Συνεργάστηκε με τον άντρα μου από τον 2004 μέχρι το 2010 σε δυο παραστάσεις. Θυμάμαι την καταγγέλλουσα στον «Μπακαλόγατο». Ήταν μια κοπέλα παρεμβατική, περιφέρονταν μέσα στα καμαρίνια με τη πρόφαση ότι ήθελα να δει τη μαμά της. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα, ενώ ο σύζυγός μου, μου το είχε απαγορεύσει. Το 2007 η μητέρα της, μας είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Ζήτησε από το Πέτρο να την προετοιμάσει και να πάει σε μια σχολή. Αποφασίστηκε να πάει στη σχολή που θα δίδασκε ο σύζυγος μου, αν και ήταν εκπρόθεσμη».

Η μητέρα της καταγγέλλουσας είχε αναφερθεί και εκείνη καταθέτοντας στον πρόεδρο του ΣΕΗ για να επισημάνει ότι πράγματι γνώρισε τον κατηγορούμενο και για τον βιασμό της κόρης της κατόπιν δικής του μεσολάβησης ενώ στη συνέχεια σε κοινωνική εκδήλωση έπειτα από θεατρική πρεμιέρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης γνώρισε, όπως είχε πει, και την κόρη της.

Η εν λόγω μάρτυρας ακόμη είχε υποστηρίξει ότι σε συνάντησή της, το 2010, με τη κ. Νίνου, η οποία έγινε σε θεατρική παράσταση του Σπύρου Μπιμπίλα είχε δει την κ. Νίνου.

Συγκεκριμένα, είχε πει: «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσύ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;» με ρώτησε. Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου …»

Δείτε επίσης