Ελλάδα

Κεφαλονιά: Φωτιά σε ιστιοφόρο - Γλίτωσαν την τελευταία στιγμή οι 6 επιβαίνοντες λίγο πριν βυθιστεί το σκάφος

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε σε ιστιοφόρο σκάφος νοτίως του λιμένα Φισκάρδου της Κεφαλλονιάς, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες

Κεφαλονιά: Φωτιά σε ιστιοφόρο - Γλίτωσαν την τελευταία στιγμή οι 6 επιβαίνοντες λίγο πριν βυθιστεί το σκάφος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τον τρόμο έζησαν χθες οι έξι επιβαίνοντες ενός ιστιοφόρου σκάφους «ΧΕΝΚ» όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του λιμένα Φισκάρδου της Κεφαλλονιά.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και με τη βοήθεια ενός ταχύπλοου σκάφους περισυνέλλεξαν τους επιβαίνοντες και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Φισκάρδου.

Σύμφωνα με το ΛΣ, το φλεγόμενο ιστιοφόρο μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο αγκυροβολίας, βόρεια του λιμένα, για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα αντιρύπανσης περιμετρικά του ιστιοφίορου αλλά και αναλάμποντες φανοί για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Το «ΧΕΝΚ» βυθίστηκε λίγο αργότερα, προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση, η οποία περιορίστηκε εντός του πλωτού φράγματος και αντιμετωπίστηκε με χρήση υλικών απορρύπανσης.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Δείτε επίσης