Ελλάδα

Φυτεία – μαμούθ στον Όλυμπο: Βρέθηκαν 5.052 δενδρύλλια κάνναβης - Στα 40 εκατ. το κέρδος του κυκλώματος

Παρουσίαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε σήμερα για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ προκειμένου να φτάσει στα ίχνη της εγκληματικής ομάδας που καλλιεργούσε φυτεία μαμούθ δενδρυλλίων κάνναβης

Φυτεία – μαμούθ στον Όλυμπο: Βρέθηκαν 5.052 δενδρύλλια κάνναβης - Στα 40 εκατ. ευρώ το κέρδος του κυκλώματος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν πέντε «φυτείες», με συνολικά 5.052 δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατη ορεινή περιοχή του ανατολικού Ολύμπου, στην περιοχή Άνω Σκοτίνα του Δήμου Δίου - Ολύμπου Πιερίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (ηλικίας 31 και 47 ετών) και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό διά της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης:
- Η επιλογή της τοποθεσίας και η διάταξη των φυτειών πραγματοποιήθηκαν με τρόπο ώστε να καθίσταται δυσχερής και δυσδιάκριτος ο εντοπισμός τους.
- Υπήρχε οργανωμένο δίκτυο άρδευσης που κάλυπτε όλη την έκταση των φυτειών με χρήση γεωργικών λιπασμάτων και άλλες συναφείς δραστηριότητες.
- Είχαν διαμορφώσει κατάλληλο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως στεγνωτήριο-ξηραντήριο των φυτών, προκειμένου να καθίσταται άμεσα δυνατή η περαιτέρω διάθεση των ποσοτήτων κάνναβης.
- Διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα, όπου βρέθηκαν οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα που παρείχαν τη δυνατότητα στους δράστες να διαβιούν εκεί, ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή ώστε να αντιλαμβάνονται έγκαιρα τυχόν προσέγγιση των διωκτικών αρχών.

Δείτε επίσης