Ελλάδα

Ληστές ετών 14: Συνελήφθησαν μέσα σε σχολείο της Ηλιούπολης – Δικογραφία και σε βάρος των γονιών τους

Οι 14χρονοι ακινητοποίησαν και χτύπησαν 13χρονο μαθητή μες στην αυλή του σχολείου, αρπάζοντας τα λιγοστά χρήματα που είχε πάνω του

Ληστές ετών 14: Συνελήφθησαν μέσα σε σχολείο της Ηλιούπολης – Δικογραφία και σε βάρος των γονιών τους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σχεδόν καθημερινά είναι τα περιστατικά παραβατικότητας με «πρωταγωνιστές» ανήλικους που σε πολλές περιπτώσεις συγκροτούν συμμορίες για τη διάπραξη βιαιοτήτων ή και ληστειών. Θύματα αυτών των συμμοριών είναι, επίσης, ανήλικοι, δηλαδή παιδιά τα οποία βρίσκονται κοντά στην ηλικία των φερόμενων ως δραστών.

Αυτή τη φορά στο προσκήνιο της ανήλικης παραβατικότητας βρέθηκε η Ηλιούπολη με δράστες 14χρονους ληστές, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, καθώς επιτέθηκαν σε έναν 13χρονο, τον οποίο, μάλιστα, λήστεψαν μέσα στην αυλή σχολείου.

Ξύλο μες στο σχολείο

Οι 14χρονοι βρίσκονταν την περασμένη Κυριακή στην αυλή του σχολείου, όταν με τη χρήση σωματικής και λεκτικής βίας ακινητοποίησαν 13χρονο και του αφαίρεσαν τα λιγοστά χρήματα που είχε πάνω του. Το θύμα τραυματίστηκε ελαφρά και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς του.

Πριν τη ληστεία ο 13χρονος μαζί με δύο άλλους ανήλικους είχαν συναντηθεί στο σημείο με την ομάδα των 14χρονων με τους οποίους διαπληκτίστηκαν.

Ο ένας από τους 14χρονους ισχυρίστηκε στην Αστυνομία ότι ο 13χρονος τον είχε χτυπήσει στο παρελθόν και τον είχε απειλήσει.

Μάλιστα, υπέβαλε μήνυση σε βάρος του με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος του 13χρονου για σωματικές βλάβες, απειλή και εξύβριση, καθώς και σε βάρος των τεσσάρων κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 19-9-2022 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, τρείς (3) ανήλικοι (άπαντες 14χρονοι), κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και απλές σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 18-9-2022 στον προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή της Ηλιούπολης, οι τρείς 14χρονοι ανήλικοι με χρήση σωματικής και λεκτικής βίας, ακινητοποίησαν 13χρονο ανήλικο και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, προκαλώντας τον τραυματισμό του.

Πριν την τέλεση της ληστείας, ο 13χρονος από κοινού με δύο έτερους ανήλικους είχαν συναντηθεί σκόπιμα στο σημείο με την ομάδα των 14χρονων, όπου διαπληκτίστηκαν.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 13χρονου για σωματικές βλάβες, απειλή και εξύβριση, καθώς και σε βάρος των τεσσάρων κηδεμόνων για παραμέληση εποπτείας των ανωτέρω ανήλικων τέκνων τους.

Οι τρεις 14χρονοι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε επίσης