Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Διακοπή για τις 23 Σεπτεμβρίου στη δίκη του για τις… σκηνοθετημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του

Η δίκη ξεκίνησε και διέκοψε για την προσεχή Παρασκευή κατόπιν σχετικού αιτήματος της υπεράσπισης – Παρών στο δικαστήριο ο παρουσιαστής

Μένιος Φουρθιώτης: Διακοπή για τις 23 Σεπτεμβρίου στη δίκη του για τις… σκηνοθετημένες επιθέσεις έξω από το σπίτι του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη και των τριών συγκατηγορουμένων του για τις επιθέσεις που έστησε ο ίδιος ο παρουσιαστής έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο, τον Απρίλιο του 2021.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν τόσο ο κατηγορούμενος παρουσιαστής όπως και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, εκ των οποίων οι δυο είναι προσωρινά κρατούμενοι.

Η δίκη διεκόπη έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν στο δικαστήριο λόγω κωλύματός τους δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. «Υπάρχει θέμα 18μηνου δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια» είπε ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς το δικαστήριο εξηγώντας ότι για αυτό το λόγο και δόθηκε αυτή η ολιγοήμερη διακοπή.

Το κατηγορητήριο

Ο Μ. Φουρθιώτης κατηγορείται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία.

Ακόμη, αντιμετωπίζει τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος για ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο τηλεπαρουσιαστής «…στο πλαίσιο της επιδίωξής του να επαναφέρει η αρμόδια διεύθυνση φύλαξης ευπαθών στόχων την αστυνομική φρουρά φύλαξης και προστασίας του, ως δήθεν ευπαθούς στόχου, με πρόθεση προκάλεσε σε περισσότερους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε», την απόφαση να τελέσουν σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Ο κατηγορούμενος ενήργησε προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν στόχος εγκληματιών που επιδιώκουν τη βλάβη ή τον θάνατό του».

Ακόμη όπως αναφέρει το βούλευμα, «προκάλεσε στους συγκατηγορούμενους του κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε, την απόφαση να προμηθευτούν, κατασκευάσουν και να κατέχουν εκρηκτικό μηχανισμό , ο οποίος τοποθετήθηκε στη μεταλλική ηλεκτρονική θύρα της εισόδου κλειστού χώρου στάθμευσης της οικίας του όπου και εξερράγη».

Ο Μένιος Φουρθιώτης μετά τις στημένες επιθέσεις κατήγγειλε στις αρχές ότι οι δράστες «ήθελαν να προκαλέσουν βλάβη της περιουσίας του και της υγείας του, ή ακόμα και το θάνατό του».

Επιπλέον, με τις κινήσεις του αυτές αποπειράθηκε «να τελέσει το αδίκημα της εκβίασης αφού για να πετύχει τον επιδιωκόμενο σκοπό, ήτοι να θεωρηθεί από την αρμόδια αρχή ευπαθής στόχος και να του χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη του προσώπου του και της οικίας του που η αρμόδια διεύθυνση είχε ήδη παύσει».

Δείτε επίσης